Interactieve installatie in Amare

In het digitale tijdperk worden we overspoeld met informatie. De constante stroom van informatie verhindert ons om verantwoordelijk te handelen of er conclusies uit te trekken. De informatie stroomt voortdurend door, terwijl we verlamd raken door alleen maar getuige te zijn van alle strijd en worsteling, waarna we ze vervolgens vergeten. 

Wat we mogelijk nodig hebben is een nieuwe manier van collectief activisme, om uit de greep van de geautomatiseerde informatiestroom te ontsnappen, onze keuzevrijheid terug te nemen, onze strijd te kiezen en op te komen voor de vrijheid van alle mensen.

Volt is een interactieve installatie, bestaande uit een bot die de Google-zoekmachine verkent en voortdurend verschillende stukjes informatie over Iran laadt in een obscure 3D-ruimte. Het interactieve geluidswerk is gecomponeerd met behulp van veldopnames van de Iraanse opstand sinds september 2022. Door dichter naar het kunstwerk toe te stappen kan de kijker de sonische parameters en daarmee de verstaanbaarheid beïnvloeden.

Benieuwd naar de installatie? Je kunt het kunstwerk tot en met 31 januari 2023 komen bekijken en vindt het op de begane grond bij de kassa. 

Ontdek Open Amare:

Meer Amare Stories: