De live show Polarity toont de uitersten van de muziek van Jon Hopkins

© Rewire Festival & Parcifal Werkman

We blikken terug op Polarity van Jon Hopkins. In de live show bindt Hopkins naar eigen zeggen twee tegenovergestelde elementen in zijn muziek samen: hardheid en breekbaarheid. 

Op 14 september 2022 presenteerde Rewire de nieuwe live show genaamd Polarity van de Britse elektronische muziekproducer en klassiek pianist Jon Hopkins in de Concertzaal van Amare. 

Met Polarity verbindt Hopkins naar eigen zeggen twee tegenovergestelde elementen in zijn muziek: hardheid en breekbaarheid. Hij legt uit: "door tussen het ‘harde’ en het ‘fragiele’ in te bewegen, creëren we hopelijk enkele diepgaande momenten van stilte." Optreden voor een zittend publiek vormt een fascinerende uitdaging voor zowel muzikant als toeschouwer. "Ik zou kunnen zeggen dat de stilte, de meditatieve kant van mijn muziek, het dichtst bij mijn natuurlijke aard ligt."

Een groot deel van de show Polarity werd door Hopkins geïmproviseerd: "Het is een reactie op het publiek, hoe ik me verhoud tot de piano op dat moment, de akoestiek in de ruimte, hoe ik me voel enzovoorts." Het resultaat hiervan was een spectaculaire en intieme show waarin Hopkins de grenzen aan beiden kanten van het spectrum opzoekt met zijn muziek. 

Hoewel het concert van Jon Hopkins, georganiseerd door Rewire Festival de enige gelegenheid was om dit bijzondere project in Nederland te zien, staat wel vast het Haagse Rewire Festival 2023 op de planning. Lees meer over het programma van het Rewire Festival (2 t/m 6 april 2023).

In seizoen 22/23 in Amare:

Ruben Block ft. Noord Nederlands Orkest

Ruben Block ft. Noord Nederlands Orkest

Carte blanche voor de frontman van Triggerfinger

za 26 nov '22 20:00
Return to The Dark Side Of The Moon

Return to The Dark Side Of The Moon

Pink Floyd Project

do 19 jan '23 20:30
Metropole Orkest & European Space Agency

Metropole Orkest & European Space Agency

Solar Orbiter: We are all children of the Sun

za 22 apr '23 20:00

Meer verhalen van Amare:

De dromerige alt-pop van Balthazar

Op donderdag 23 juni stond de Belgische alt-pop band Balthazar in de Concertzaal van Amare. Bekijk de foto's voor een dromerige terugblik op een avond vol indierock en -pop.

De show van Eefje de Visser was een meesterwerk

Met haar tour reist Eefje de Visser door binnen- en buitenland. Op woensdag 22 juni stond ze dan eindelijk in Amare met Roufaida als support act.

DI-RECT speelde het dak eraf

Na een kleine vertraging in de oplevering en een tweejarige pandemie, mochten we donderdag 14 april dan EINDELIJK onze Concertzaal omtoveren tot de nieuwe, gedroomde poptempel van Den Haag.