Festival Sacred Songs

Festival Sacred Songs 2022 - toont de zeggingskracht en schoonheid van spirituele muziek, poëzie, dans en rituelen uit diverse culturen.  Artiesten uit binnen- en buitenland, zowel aankomende talenten als gerenommeerde topensembles presenteren programma’s geïnspireerd door de festivalthema’s Rituelen en Sacred Nature. 

Rituelen zijn er in vele soorten. Ze bieden mensen rust, zekerheid, genezing, een manier om heftige gebeurtenissen in het leven om te gaan. Het festival schenkt aandacht aan eeuwenoude èn nieuwe rituelen en aan de bijbehorende fascinerende muziek, dans en poëzie. Sacred Nature focust op de connectie van de mens met de natuur en de kosmos, die sterk tot uiting komt in volkstradities, verhalen, muziek en dans. Hoe laat een jonge generatie kunstenaars zich hierdoor inspireren?

Festival Sacred Songs is een productie van Amare en Culture Connection, in samenwerking met De Vaillant en De Nieuwe Regentes.

 

Programma

Over het festival

Festival Sacred Songs 2022 - toont de zeggingskracht en schoonheid van spirituele muziek, poëzie, dans en rituelen uit diverse culturen. Het tweejaarlijkse festival is gestart in 2016 als een initiatief van Dans- en Muziekcentrum Den Haag (Zuiderstrandtheater) en Culture Connection. Na geslaagde eerdere edities krijgt het festival een vervolg in het najaar van 2022 en bouwt het verder op de succesfactoren van voorgaande edities. Het programma ontvouwt zich wederom langs meerdere programmalijnen. In 2022 zijn dit de thema's Rituelen en Sacred Nature, die ieder een eigen verhaal vertellen met concerten, voorstellingen en uitgebreide contextprogramma's, zoals films, lezingen en workshops. 

De pers laat regelmatig haar licht schijnen op het festival

''In aanloop naar de donkere dagen verlicht Sacred Songs onze stad. Gelauwerde zangeressen en musici uit vele windstreken vertolken sfeervolle liederen. "Elk geloof heeft z'n hooglied, z'n requiem."

- Algemeen Dagblad

 

Download hier de perskit:

Perskit

Artiesten

Festival Sacred Songs 2022 presenteert artiesten uit binnen- en buitenland, zowel jonge talenten als gerenommeerde topensembles. 

Contact

Kaartverkoop en informatie Amare
dinsdag t/m zaterdag tussen 12:00 – 17:00 uur
☎ 070 88 00 333
kassa@amare.nl

Kaartverkoop en informatie Theater De Vaillant
maandag t/m vrijdag tussen 10:00 – 17:00 uur
☎ 070-4452800
info@devaillant.nl

Kaartverkoop en informatie De Nieuwe Regentes
dinsdag t/m vrijdag tussen 10:00 – 14:00 uur
☎ 070-2119988
mail@denieuweregentes.nl

Festival Sacred Songs is een productie van Amare en Culture Connection, in samenwerking met De Vaillant en De Nieuwe Regentes.

Algemene festivalleiding
Corné Ran
☎ 070 880 0385
corne.ran@amare.nl

Curator / programmering
Jeanneke den Boer
☎ 06 129 917 27
jdenboer@jdbc.nl
Corné Ran
☎ 070 880 0385
corne.ran@amare.nl

Productie
Melissa Tepper
productie@amare.nl

Marketing & publiciteit
Frerick den Haan
frerick.denhaan@amare.nl
Luc den Bakker
✉ luc.den.bakker@amare.nl

Pers
Marjolein van Ruiten
pr@marjoleinvanruiten.com

Partners & Sponsors

 

Beelden: © Tessa Veldhorst / De Schaapjesfabriek, © Jacob Crawfurd, © Andranik Sahakyan, © Stephanie Richardson, © Jean van Lingen