HUGGING ARCHITECTURE 2023

Deze tentoonstelling is te zien van 12 juni tot en met 17 juni

HUGGING ARCHITECTURE - een tentoonstelling die uitnodigt om Amare op een onconventionele manier te ervaren. 

Amare is ontworpen als een ‘multiversum’: een uitnodigende, multifunctionele, culturele en sociale ruimte met straten, steegjes en pleintjes. Onder leiding van architect Renske Maria van Dam en performance-onderzoeker Leon Lapa Pereira hebben studenten van de ArtScience Interfaculteit in Den Haag onderzocht hoe we een nieuw niveau van radicale zorg kunnen brengen met en voor onze omgeving.

Radicale zorg is het collectief bewegen, luisteren en ademen met het gebouw om zijn stem te vinden. Samen onderzochten de onderzoekers hoe Amare voelt, hoe de atmosfeer verandert in verschillende omgevingen en hoe verschillende groepen mensen zich gedragen in dit multiversum.

Als uitkomst van het onderzoek presenteert de ArtScience Interfaculteit de tentoonstelling HUGGING ARCHITECTURE. Tussen affect en affectie maken de in deze tentoonstelling gepresenteerde ruimtelijke en performatieve interventies verborgen ervaringen tastbaar, wijzen ze op geluiden die je normaal niet waarneemt, confronteren je met je eigen aanwezigheid en nodigen je uit om van de gebaande paden in het gebouw af te stappen. Hugging Architecture is een uitnodiging om je lichaam in de gebouwde omgeving ‘te gieten’. Met zachte speelsheid laten de kunstwerken Amare dichter en warmer aanvoelen, en nodigen ze je uit tot een meer intieme relatie met elkaar en het gebouw.

Uitvoerenden

Alexander Koppel; Dominika Badyla; Emma Hanny; Esmée Witsel; Gemma Luz Bosch; Julianna Gräf;  Ecaterina Grigoriev; Luca Serafini; Milu Chen; Niki Scheijen; Tom de Kok; Tomas Bermudez; Shuyin Hou & Zhu Ou.

Gratefully supported by Amare: Gerko Telman, Mariska Simon, Anouk Thole, Jan Zoet; Noahh Architects: Patrick Fransen; Dag van de Architectuur Den Haag; Paul de Vries; and NDT: Jelle Verhoef, Eva Moonen. 

Meer Amare Stories: