Blik terug met Amal

Vrijdag 19 november
Het meisje en de ooievaar, muzikale belevenis over Little Amal en haar tijd in Den Haag. Live te volgen op TV West en online bij Omroep West tussen 18.45 en 19.30 uur.

Het meisje en de ooievaar is live te volgen in een speciale uitzending op TV West en online bij Omroep West op vrijdag 19 november tussen 18.45 en 19.30 uur.

Programma:
18:45-19:00 uur: Amare, de geliefde van de stad | documentaire van Erik Kooyman
19:00-19:30 uur: Het meisje en de ooievaar, muzikale belevenis over Little Amal en haar tijd in Den Haag | live vanaf het Spuiplein en Amare, regie door Ira Judkovskaja

“Dit is Amare! Een plek waar verhalen verteld worden. Verhalen waarin ieder zichzelf kan herkennen. Of iets over andere mensen kan leren.” “Willen mensen iets van mijn verhaal leren?” “Ze willen het in ieder geval horen.” Amal ging er voor zitten. Ze wou dat haar moeder dit ook kon zien.

Een deel van het grootse Open Festival van Amare is geannuleerd vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Maar Het meisje en de ooievaar gaat door! Vanwege de geldende maatregelen kan bij deze televisieregistratie geen publiek aanwezig zijn. Geniet dus vanuit je eigen woonkamer mee met deze belevenis over Little Amal, tune in voor de live uitzending op TV West.

Op de bedwelmende muziek van de Haagse componiste Genevieve Murphy ziet Amal, met de ooievaar aan haar zijde, haar eigen verhaal verschijnen. Stadsgenoten spelen in de ramen van Amare in een choreografie van MEYER-CHAFFAUD. Terwijl het gebouw raam voor raam meer tot leven komt, spelen de musici van ensemble 9x13 mee. Vaarwel Little Amal, veel geluk op jouw nieuwe avontuur!

Ira Judkovskaja – regie
Elze van den Akker - vormgeving
Koos de Vries - lichtontwerp
Linda Eijssen – kostuums m.m.v. kostuumatelier HNT, Iris Elstrodt
MEYER-CHAFFAUD – choreografie
Good Chance Theatre en Handspring Puppet Company
Cat Smits Company

Neo-fanfare 9x13 speelt Evoke van Genevieve Murphy
Sarah Ouakrat, piccolo
Deborah Witteveen, altsaxofoon
Pierre Buizer, mellofoon
Arthur Kerklaan, trompet
Anton van Houten, trombone
Yannis Bontis, trombone
Nuno Silva, bariton saxofoon
Arne Visser, Helicon
Jeroen Geevers, percussie
Laura Trompetter, percussie

Met dank aan alle deelnemende stadsgenoten! 

Little Amal in de stad?
Little Amal maakt op de vrijdag ook nog een wandelingetje door de stad. Houd onze socials in de gaten om te ontdekken of je haar tegen kunt komen.

Verdieping
Lees meer over de komst van Little Amal en over het educatie-programma