Lichtpuntjes

In samenwerking met The Hague Jazz Collective, Theater De Vaillant, Haags HipHop Centrum (H3C), Haags Theaterhuis en studenten van het Koninklijk Conservatorium

Lichtpuntjes zijn overal te vinden, in de vorm van mooie dingen, dromen en ontmoetingen.

Riiziane Golamun, Nadira Jansen en Sheranie Rikkert zijn drie kunstenaars van Haags Theaterhuis. Samen met Theater De Vaillant zijn zij lichtpuntjes gaan vangen. Letterlijk van deur tot deur, in de Schilderswijk en Transvaal. Wat volgt is een verzameling hoopvolle verhalen, uitspraken en kunstwerken uit donkere tijden: de tweede lockdown van afgelopen voorjaar. Samen vormen die verhalen een baken van geloof, hoop en liefde. En een bron van inspiratie voor de musici van The Hague Jazz Collective en de spoken word-artiesten van Haags HipHop Centrum.

De Lichtpuntjes zijn en worden tijdens jamsessies verwerkt tot een concert. Het optreden in De Vaillant op vrijdag 5 november is een concert in opmars naar Amare, waar het collectief in het openingsweekend van 19, 20 en 21 november het concert Lichtpuntjes laat horen. Studenten van de Jazz-afdeling in het Koninklijk Conservatorium konden zich voor dit project aanmelden.

Over The Hague Jazz Collective
The Hague Jazz Collective is een jong collectief opgericht door Kobe Gregoir & Raphaël Royer, beiden alumni van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Het doel is om alumni van het KC in contact te brengen met de hedendaagse studenten en samen aan het werk te gaan in verschillende 'outreach projecten'. Master in Drums student Tristan Guillaume componeert samen met de leden van het The Hague Jazz Collective de muziek voor de uitvoering.

Over Haags HipHop Centrum
Het Haags HipHop Centrum (kortweg H3C) is dé plek voor talentontwikkeling in de disciplines van de hiphopcultuur (breaking, dj-en, rap en graffiti) in de regio Haaglanden. Naast een wekelijks lesprogramma organiseert het H3C regelmatig masterclasses en events. Ook zorgt het H3C voor een doorstroom naar optredens, battles en de professionalisering van jonge talenten.

Dit project staat onder artistiek leiding van Paul Slangen.

Aan dit project doen mee:

The Hague Jazz Collective (THJC)
Kobe Gregoir; drums(coördinator THJC)
Raphael Royer; bas
Marjan van Rompay; sax/fluit

Koninklijk Conservatorium studenten Jazz-afdeling
Tristan Guillaume
Egidio Gentile; drums
Simon Gelsdorf; piano;
Giulia Bättig; zang; 
Dongkyu Shon; gitaar;
ChakSeng Lam; saxofoon  
Alex Petre; bass

Haags HipHop Centrum (H3C)
Peter Oostinga H3C (coördinator H3C)
Daniëlle Zawadi H3C
Glodi Mbwete H3C
Arjan de Boer H3C
Nathan Arnold
Hector Ruiz

Meer informatie

Wij Den Haag

The Hague Jazz Collective

Haags HipHop Centrum (H3C)

Theater De Vaillant

Lichtpuntjes projectpagina

Koninklijk Conservatorium (gevestigd in Amare)