Parade naar Amare

In samenwerking met Sarif Tribou, Blazen aan het Spui, Haagse Notuh, Marchingband Victory, Jacht Hoorn Blaas Groep Waalsdorp, Haags Klezmer Trio, Streetband FF AnderZ, Muziekvereniging Kunst Naar Kracht, Pedlev Blazers Ensemble, Harmonievereniging TAVENU, Muziekvereniging METRO Scheveningen, Straatorkest Eigen Hulp, Kunst voor het Volk, Tobra trio/kwartet, Klein maar Dapper en Phoenix Wateringen

Vanwege de op dat moment geldige coronamaatregelen heeft deze voorstelling geen doorgang gevonden in 2021.

In samenwerking met Blazen aan het Spui en Haagse Notuh organiseert Amare een Parade naar Amare. In het hart van het openingsfestival, op zaterdag 20 november 2021, trekt een bonte stoet van musici als een parade vanuit verschillende startpunten in Den Haag naar Amare. Een grootschalig participatieproject, waarin circa 350 musici uit de regio Den Haag Amare muzikaal zullen veroveren.

Elke deelnemende muziekgroep start vanaf een in overleg bepaalde locatie in Den Haag en gaat al spelend op pad richting het Spuiplein. Naast lopen is het voor groepen ook mogelijk gebruik te maken van diverse vervoersmiddelen; denk aan het openbaar vervoer, zoals de tram of de bus. Maar ook over het water of met de boot behoort tot de mogelijkheden. Op weg naar het Spuiplein zijn de groepen vrij eigen repertoire te spelen. Eenmaal aangekomen op het Spuiplein zal er een gezamenlijke compositie ten gehore worden gebracht onder leiding van componist en dirigent Sarif Tribou. Na afloop van deze gezamenlijke compositie zullen alle deelnemers Amare ‘veroveren’.

De uitvoering
Op zaterdag 20 november van 14:00 – 15:30 uur vindt de Parade naar Amare plaats in het centrum van Den Haag en op het Spuiplein. De Parade zal vanaf de startlocatie naar het Spuiplein circa 1 uur duren. Om 15:00 uur verzamelen alle deelnemers zich op het Spuiplein, waar rond 15:15 uur de gezamenlijke compositie zal worden uitgevoerd. Circa 15:30 uur zal Amare worden veroverd door alle deelnemers en zullen er (korte) presentaties plaatsvinden binnen in Amare. 

Over Sarif Tribou
Sarif Tribou (48) is een muzikaal leider/componist en librettist die zich bezighoudt met muziek, theater en kunst in de breedste zin van het woord. Van oorsprong opgeleid als percussionist, werd zijn interesse al gauw gelokt door storytelling in het algemeen en hoe muziek als kunstvorm daar zoveel raakvlakken mee heeft. Zijn composities werden verhalen, en omgedraaid. Na het afronden van zijn muziekopleiding aan het Haagse en Rotterdamse Conservatorium studeerde hij aan de ScriptAcademy, terwijl hij zich door de jaren heen verder ontwikkelde als muziektheaterdirigent.

De compositie
De compositie zal worden gecomponeerd en gearrangeerd door Sarif Tribou. Het wordt een compositie voor een veelzijdige groep, met het nieuwe gebouw en de deelnemende muziekgroepen als grote inspiratiebron. Sarif Tribou wil iedere deelnemer muzikaal tot zijn recht te laten komen. Bij het schrijven van de compositie wordt rekening gehouden met bezettings- en niveauverschillen.

Aanmelden
Muziekgroepen kunnen zich aanmelden bij Elisa Kuijt, Projectmanager Parade naar Amare: elisa.kuijt@lustr.nl 

De Parade naar Amare wordt mede mogelijk gemaakt door: