Highlights van Amare (5): De parels van Amare

Meer over Amare:

De Concertzaal en het Danstheater zijn de parels van Amare. Voor beide zalen moesten verschillende uitdagingen overwonnen worden. Want hoe creëer je een intieme sfeer met 1300 zitplaatsen? Hoe zorg je voor akoestiek van topkwaliteit - bij groot spektakel én in klein gezelschap? En hoe zorg je ervoor dat popmuziek en klassiek tot hun recht komen in dezelfde zaal?

Multi-inzetbare zalen, zonder dat je moet inleveren op het gebied van kwaliteit. Dat was ons streven voor zowel het Danstheater als de Concertzaal.

Het Danstheater is een van de parels van het gebouw, met een groot podium en de modernste techniek. Een deel van de stoelen vind je op het balkon en daarom is de sfeer intiemer dan je misschien zou verwachten van een zaal met 1300 zitplaatsen. De antraciet grijze muren en goudkleurige stoelen in de ruimte zijn origineel voor een theaterzaal en geven de ruimte een modern en warm gevoel.

De Concertzaal is de grootste zaal in Amare. Je kunt in deze zaal zowel vóór het podium zitten, als rondom en achter het podium. De zitplekken bevinden zich op twee verdiepingen balkons, die zich rondom de hele ruimte uitstrekken. In de ‘klassieke’ opstelling met stoelen kunnen 1500 zittende mensen in de zaal terecht, in de ‘pop’-opstelling praat je al gauw over 2500 staande bezoekers. Voor die pop-opstelling gaan de stoelen van de parterre de zaal uit, wordt het podium vergroot en worden -speciaal voor deze zaal ontworpen- mobiele bars in de zaal gereden.

Weetje: De concertbak van het Danstheater zit verzonken tot onder het podium. Hierdoor spelen de muzikanten als het ware ónder Amare, tussen de auto’s in de parkeergarage. 

Weetje: Zowel in het Danstheater als de Concertzaal bevinden zich speciale panelen. Die panelen absorberen en/of reflecteren het geluid. Met de bewegende panelen kan de akoestiek worden aangepast aan het type voorstelling of concert. Klassiek, pop of musical: bij elk genre staan de panelen nét weer anders.