Interval

Amos Ben Tal/OFFprojects ism Gosse de Kort

Op het Kunstenplein is op vrijdag 19 en zaterdag 20 november de kinetische installatie Interval van choreograaf Amos Ben-Tal van OFFprojects en kunstenaar Gosse de Kort te zien. 

Gosse de Kort (1978) studeerde architectuur aan de TU Delft en ArtScience op het Koninkljke Conservatorium in Den Haag. Zijn interesse gaat uit naar ruimtes en hoe we die gebruiken. Hij maakt bewegende installaties waar je als bezoeker vaak in kan bewegen of doorheen kan bewegen. Zijn installatie Interval creëerde hij speciaal voor Amare.

Enkele keren per dag gaan de dansers van OFFprojects een confrontatie met Interval aan. Dan komen de verwonderlijke bewegingstaal van Amos Ben-Tal en de fascinerende installatie helemaal tot hun recht.

In een hypnotiserend schouwspel navigeren de dansers in een steeds verschuivend gebied. De twaalf draaiende wieken van de installatie creëren obstakels maar ook nieuwe mogelijkheden. Hoe is de ruimte van invloed op de dansers en hoe beïnvloeden de dansers de ruimte en elkaar? Wanneer vindt er een symbiose plaats en wanneer een confrontatie? Hoe vinden we, als mens, steeds weer de balans tussen bewegingsvrijheid en verantwoordelijkheid in een met anderen gedeelde ruimte?

Onderdeel van:
Dwalen door Amare op vrijdagavond
Dwalen door Amare op zaterdag overdag
Dwalen door Amare op zaterdagavond

OFFprojects

OFFprojects is een collectief van voormalige dansers van het NDT en Batsheva Ensemble, dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. Het gezelschap staat bekend om zijn multidisciplinaire voorstellingen, waaronder Howl ism Spinvis (winnaar Dioraphte Dansprijs 2016).

Amos Ben-Tal begeeft zich graag buiten de gebaande paden. Hij laat dans op natuurlijke wijze samensmelten met andere disciplines als muziek, tekst en beeld. Bij Korzo Producties creëerde hij een aantal goed ontvangen dansstukken en in 2012 richtte hij OFFprojects op. 

Gosse de Kort
Gosse de Kort is een Nederlandse interdisciplinaire kunstenaar wiens werk zich op het snijpunt tussen beeldende kunst, technologie en architectuur bevindt. Zijn werk was onder meer te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam, Nederlands Architectuur Instituut Rotterdam, Centre Pompidou Brussel en op het Cadance Festival. 

Credits
Choreografie en muziek: Amos Ben-Tal
Ruimtelijke Dramaturgie: Gosse de Kort
Dans: Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Spencer Dickhaus, Milena Twiehaus, Aurélie Cayla
Artistiek advies: Yvan Dubreuil
Software programmering: Rolf Meesters
Licht: Xavier van Wersch
Productie: OFFprojects
Coproductie: Korzo Theater, Zuiderstrandtheater | Amare
Financieel ondersteund door: Gemeente Den Haag, Fonds Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds 21 en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. 

Gebaseerd op een research-traject, gemaakt in opdracht van WhyNot.

Meer informatie: www.offprojects.nl