Legendarische PIXIES in de Concertzaal

© Parcifal Werkman

De Pixies zijn terug, en hoe! Op zaterdag 4 maart 2023 deden de legendarische indierockers de Concertzaal van Amare aan met hun Doggerel tour. Het concert werd georganiseerd in samenwerking met PAARD.

PIXIES wordt geprezen als de meest invloedrijke, baanbrekende band van de alt/rock-beweging van de late jaren 80 die een grote invloed heeft gehad op artiesten als Nirvana, Pearl Jam, Radiohead, The Strokes, Weezer en nog veel meer. En ook vandaag de dag heeft een hele nieuwe generatie muziekfans het “loud-quiet-loud” kenmerkende geluid van de band ontdekt en omarmd.

Eigenzinnige, pakkende melodieën zijn altijd het visitekaartje van Pixies geweest. Met zeven studioalbums op de teller zorgde deze iconische band voor uitverkochte zalen over de hele wereld.  In de lente van 2022 trad de band naar buiten met ‘Doggerel’, een nieuw album vol gruwelijke folk, ballroompop en brute rock. De band verkocht hierna gelijk zijn Amerikaanse tournee in één keer uit en was headliner tijdens het BBC Radio 6 Festival in Cardiff en het Vive Latino Festival in Mexico City.

De liveshows van Pixies staan garant voor onvervalste magie, tegelijkertijd opwindend en lo-fi. Geen twee Pixies-shows zijn ooit hetzelfde. Dat hebben we geweten. “Dat Amare, met haar uitmuntende akoestiek, een band van dit kaliber mag ontvangen is op zichzelf al groot,” schreef 3voor12. “Maar de Pixies heeft het al inzakkende fundament van de Haagse concertzaal tot schudden gebracht. Het nieuwere werkt mag dan wel een sleur zijn, maar als je daar doorheen kan kijken, dan zet Pixies een punk rock show neer waar je ‘U’ tegen zegt.”

Het concert werd georganiseerd in samenwerking met PAARD. De avond begon met support act Wunderhorse en werd ook nog eens sfeervol afgesloten met een DJ op het kunstenplein.

Blik nog even terug op een prachtige avond met de foto's:

Ook in Amare:

Moya Brennan - The Voice of Clannad

An Irish Christmas

do 7 dec ’23 / 20:15 - 22:30

The Analogues

Hello Goodbye: The Very Best Of The Studio Years

di 25 apr ’23 / 20:15 - 22:25

Rewire Festival

Internationaal festival voor avontuurlijke muziek

do 6 apr ’23 / 12:00 - zo 9 apr ’23 / 23:00

Meer Amare Stories: