NDT Young Creatives

8+/10+/12+

© Sacha Grootjans

Kruip in de huid van dansers en makers! Hoe worden dansvoorstellingen gemaakt? Wat inspireert een choreograaf? Welke keuzes worden er gemaakt? Dans zélf het repertoire van NDT en ontdek hoe je jouw verhaal vertelt in dans. 

✔︎ Creatief bezig zijn met dans
✔︎ Onder begeleiding van professionele docenten
✔︎ Open voor alle jonge dansers die zin hebben om samen dans te maken
✔︎ Danservaring is niet vereist, wel zin om te maken en op te treden!
✔︎ 50% korting voor Ooievaarspashouders

Probeer het een keer tijdens onze workshops, of meld je direct aan voor onze intensive – een serie van 6 zondagochtenden. Lees hieronder meer over hoe het werkt en meld je aan!

© Sacha Grootjans

Young Creatives workshops

Zes zondagen kun je workshops volgen bij Young Creatives, telkens gekoppeld aan een andere voorstelling van een bekende choreograaf of jonge maker. Bij de Young Creatives workshops wordt ingezoomd op alle aspecten van het maken van een voorstelling, gebaseerd op het actuele programma van NDT. Iedere workshopochtend wordt afgesloten met een korte presentatie. Deze workshops zijn los van elkaar of van de intensive te boeken.

Praktische informatie Young Creatives workshops:

Zondag 25 september 2022, 10.00 uur | Celebrating an Evening with Jiří Kylián!

Zondag 23 oktober 2022, 10.00 uur | Now here, Now always*

Zondag 18 december 2022, 10.00 uur | Now here, Now always*

Later in verkoop:

  • Zondag 26 februari 2023  | Climb the sky
  • Zondag 14 mei 2023  | Raw are the roots
  • Zondag 2 juli 2023 | The Hole

* de workshopochtenden op 23 oktober en 18 december zijn gebaseerd op hetzelfde programma maar zijn niet dezelfde workshops. Je kunt dus voor beide workshops aanmelden.

Tijdstip: 10.00-12.30
Prijs per workshop: €15
Locatie: Amare Den Haag

Young Creatives intensives

Krijg je niet genoeg van dansen, optreden en maken? Bij de Young Creatives intensives werk je zes zondagen aan het maken van een voorstelling. Je gaat dieper in op het maakproces en het creëren en ontwikkelen van een dansvoorstelling. De voorstelling die je samen met de andere dansers maakt wordt gepresenteerd voor publiek in de theaterstudio van NDT. NDT nodigt jou uit om mee te maken!

Praktische informatie Young Creatives intensives:

Young Creatives intensives zullen twee keer in het jaar plaatsvinden en worden gebaseerd op het actuele programma van NDT.

Young Creatives intensive najaar 2022

Zondag 9 oktober
Zondag 16 oktober
Zondag 6 november
Zondag 13 november
Zondag 20 november
Zondag 27 november (presentatie)

Young Creatives intensive voorjaar 2023

Zondag 12 maart
Zondag 19 maart
Zondag 26 maart
Zondag 2 april
Zondag 15 april (presentatie)

Tickets
Deelnemers 8+
Deelnemers 10+
Deelnemers 12+

Tickets
8+: Later in verkoop
10+: Later in verkoop
12+: Later in verkoop

Programma: Now here, Now always
Tijdstip: 10.00-12.30
Prijs: €90 euro (voor 6 ochtenden)
Locatie: Amare Den Haag
Programma: Climb the sky
Tijdstip: 10.00-12.30
Prijs: €75 euro (voor 5 ochtenden)
Locatie: Amare Den Haag

Deelnemen

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen zich inschrijven voor de Young Creatives workshops en/of Young Creatives intensives in één van de drie leeftijdsgroepen: 8+, 10+ en 12+. Danservaring is niet vereist, wel zin om te maken en op te treden!

Voorafgaand aan de workshop of intensive die je geboekt hebt ontvang je nog bericht van ons per mail, waarin we vragen om wat meer informatie over de deelnemer. Het zou kunnen dat deze mail in de spam beland. Houd je mailbox dus goed in de gaten.

Ieder kind moet de mogelijkheid hebben om deel te nemen aan het project Young Creatives. Voor Ooievaarspashouders geldt een korting van 50%. Op vertoon van je Ooievaarspas kun je met deze korting tickets kopen bij de kassa van Amare. Helaas is het niet mogelijk om online tickets te kopen met de Ooievaarspas. Heb je geen Ooievaarspas maar vormt het cursusgeld wel een belemmering? Neem dan contact met NDT op om de mogelijkheden te bespreken.