Het huis van: Stichting Amare

In het hart van Den Haag, aan het Spuiplein, vind je Amare. Het knooppunt van de stad en het onderkomen van vier gerenommeerde organisaties: Nederlands Dans Theater, Residentie Orkest, Koninklijk Conservatorium en het voormalige Zuiderstrandtheater. 

Zuiderstrandtheater is nu Amare
Het voormalig Zuiderstrandtheater in Den Haag was altijd bedoeld als een tijdelijk theater, gebouwd ter vervanging van het Lucent Danstheater en de Dr Anton Philipszaal. Nadat het Zuiderstrandtheater in 2021 haar deuren sloot, opende Amare de hare aan het Spuiplein. Met andere woorden: het voormalig Zuiderstrandtheater is nu Stichting Amare, eindverantwoordelijk voor het overgrote deel van de programmering én voor de exploitatie van het grootse cultuurhuis aan het Spuiplein! 

Programmering 
De programmering van Amare bestaat niet alleen uit de producties van de huisgezelschappen NDT, RO en KC, maar ook uit een eigen programmering. Daarom kun je in Amare van alles en nog wat komen bekijken. Van expressieve dansvoorstellingen tot aan muziek van over de hele wereld, van klassieke symfonieën tot aan uitbundige musicals, van popconcerten tot aan leuke activiteiten voor jonge bezoekers en alles daar tussenin. Je beleeft het in Amare. 

➤ Bekijk het programma in Amare

 

De medebewoners van Amare:

Meer Amare Stories: