Mens & Natuur

Residentie Orkest
Make music, not trash
Fri 31 Mar 20:00 - 22:00
Fri 31 Mar '23
20:00 - 22:00
  • Fri 31 Mar '23
    20:00 - 22:00
    Amare, Den Haag
    Concertzaal
    Past event
Een ode aan de natuur, vanavond. Hoewel het soms anders lijkt op deze planeet, willen we niet met afval maar juist met muziek onze sporen achterlaten.

Programme

Anja Bihlmaier dirigent
Vivi Vassileva percussie
One Minute Symphony

Mayrhofer  Recycling Concerto (Nederlandse première)
Beethoven Symfonie nr. 6 ‘Pastorale’

Make music, not trash.

Tijdens deze avond willen het Residentie Orkest een klein stukje van de harmonie tussen mens en de natuur herstellen. Afval, zwerfvuil, luchtvervuiling – het Residentie Orkest grijpt het moment aan om te reflecteren op hoe wij wat we overhebben kunnen bewaren, én hergebruiken.

Een beweging naar het circulaire, uit liefde voor de natuur. Daarbij hoort absoluut de ‘Pastorale’, Beethovens Zesde symfonie. Deze beroemde ode aan de natuur wordt vanavond voor het eerst opgevoerd door het Residentie Orkest onder leiding van onze chef-dirigent Anja Bihlmaier.

Daarnaast klinkt de Nederlandse première van Gregor Mayrhofers Recycling Concerto. Dit schreef hij speciaal voor een van de beste percussionisten van dit moment: Vivi Vassileva. Met hergebruik van materialen, gebruiksvoorwerpen, daagt hij haar uit om experimenteel en vindingrijk te werk te gaan. Zo speelt het koper bijvoorbeeld met dempers van gebruikte spullen.

Ook in de bewustwording rondom de consumptiemaatschappij en de circulaire economie is muziek te vinden. Absoluut een bijzondere ervaring.

Ooievaarspas discount
Ooievaarspas holders are eligible for a discount on the ticket price for this concert. To book tickets, we need to see your Ooievaarspas for registration purposes. Please contact our booking office to book your tickets.