KNOCK-OUT

ISH & Jakop Ahlbom
do 10 nov - zo 13 nov
do 10 nov '22
-
zo 13 nov '22
Een turboslapstickvoorstelling

Het leek voorbehouden aan film, maar theatermaker Jakop Ahlbom krijgt het ook voor elkaar in een theaterzaal

NRC

Na de internationale successen van Horror en Lebensraum, presenteert Jakop Ahlbom Company in coproductie met ISH Dance Collective en DeLaMar Theater de nieuwe voorstelling Knock-Out.

In Knock-Out buitelen fysieke scènes over elkaar heen, als in een rollercoaster. De voorstelling zit vol acrobatische trucs en visuele effecten. Het publiek krijgt geen tijd voor bezinning, zit zwetend op zijn stoel, met een verhoogde hartslag.

De gokverslaafde Larry en zijn ontevreden vrouw Buffy worden gekidnapt. Larry's steenrijke vader krijgt het verzoek om een aanzienlijk bedrag te betalen voor hun vrijlating. Terwijl hij onderweg is om het losgeld te brengen, verschijnen er ongenode gasten aan de deur. De verwarring wordt steeds groter en iedereen raakt met iedereen in gevecht in een ultieme poging het geld veilig te stellen.In Knock-Out worden alle fysieke grenzen opgerekt: mensen hangen te lang in de lucht, worden tegen muren geplet en uit elkaar getrokken en vechten daarna in volle vaart weer door. En dan is er ook nog een geheimzinnige cowboy met een gitaar, die de gebeurtenissen aan elkaar zingt.

Knock-Out is een fysieke komedie over hebzucht en gierigheid, geïnspireerd op de films van de Coen Brothers en Jackie Chan.

NRC over Horror.