Virtuoze fluitisten uit India

Shashank Subramanyam & Pravin Godkhindi - Muzikaal dialoog tussen Noord- en Zuid-Indiase tradities
vr 21 apr / 20:00
vr 21 apr ’23
20:00
  • vr 21 apr ’23
    20:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Met Shashank Subramanyam (Grammy-genomineerd) en Pravin Godkhindi betreden twee sterren uit de Indiase klassieke muziek op dezelfde avond het podium  in de Nieuwe Kerk. Een zeldzame ontmoeting waarin de twee topmusici een fantastisch fluitduel met elkaar aangaan met uitdagende improvisaties als gevolg. 

Hun muziek is authentiek Indiaas, maar door hun natuurlijke gemak van improviseren is ieder concert weer anders. Subramanyam en Godkhindi weten keer op keer de juiste toon te zetten en onverwachte muzikale ervaringen tot leven te roepen. Hierbij worden ze bijgestaan door de innovatieve tabla speler Satyajit Talwalkar, die net zo’n open en vernieuwende opstelling ten opzichte van de klassieke traditie heeft als de beide fluitisten. Met Patri Satish Kumar op de Mridangam en RN Prakash op de Ghatam wordt de samenkomst van de Noord en Zuid Indiase muziektraditie compleet gemaakt.  

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit concert. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Shashank Subramanyam en Pravin Godkhindi zijn typerende exponenten van de evolutie die de Indiase klassieke muziekcultuur sinds de jaren zestig van de vorige eeuw hebben doorgemaakt. Beide bansuri spelers (traditionele bamboe fluit) zijn van jongs af aan getraind in de oude tradities en improviseren nog steeds in de klassieke stijl, maar maakten ook muziek voor Bollywoodproducties en werkten met westerse jazzmuzikanten zoals de Amerikaanse gitarist John McLaughlin. Subramanyam werd afgelopen jaar geridderd in de Chevalier orde door de Franse regering en werd genomineerd voor een Grammy. 

Credits

Shashank Subramanyam - Bansuri (bamboefluit)  
Pravin Godkhindi – Bansuri (bamboefluit)  
Satyajit Talwalkar - Tabla  
Patri Satish Kumar - Mridangam  
RN Prakash - Ghatam  

Ism Stichting Naad