© Andreas Terlaak

Conny Janssen Danst

FRAMED | WINDOW ON THE CITY
zo 30 apr 14:15 - 15:20
zo 30 apr '23
14:15 - 15:20
  • zo 30 apr '23
    14:15 - 15:20
    /Archief

FRAMED | WINDOW ON THE CITY is een filmisch gemonteerde vertelling waarin livedans, filmbeelden en muziek gezamenlijk een verhaal onthullen.

De combinatie van Janssens vloeiende danstaal en kraakheldere beelden op een videowand levert een innemend stadsmozaïek op.

Het Parool

In FRAMED maken we kennis met twaalf figuren, allen bewoners van dezelfde stad. In aaneengeschakelde scènes ontdekken we wat hen verbindt. Waar hun individuele levens elkaar raken zonder dat zij dat zelf beseffen.

Na de grote zaalvoorstellingen HOME, BROOS en KIEM, die allen vanuit een sterk persoonlijke urgentie gemaakt zijn, maakt choreograaf Conny Janssen met FRAMED een voorstelling over de chaotische en verwarrende tijd waarin wij leven.

Nieuw voor Conny Janssen Danst is de grote rol voor video die wordt toegevoegd aan de voorstelling. De filmbeelden werken als lichtbron en gevoelssensor voor de avontuurlijke groep dansers, bestaande uit jong talent en bekende gezichten. De muziek van FRAMED is een gevarieerde soundtrack die zich beweegt tussen kristalheldere klassieke muziek en ruige stadse soundbites.

Let op: In FRAMED komen lichtflitsen en stroboscopische effecten voor. Dit kan bij mensen met epilepsie een aanval uitlokken.

Gratis inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling, om 13.30 uur, kun je op vertoon van je voorstellingsticket in de Spinozafoyer een inleiding bijwonen. De inleiding is gratis en op basis van beschikbaarheid.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit concert. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Uitvoerenden

Choreografie: Conny Janssen
Dansers: Alberto Albanese (stage), Adi Amit, Laura Costa (stage), Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata, Ricky Nainggolan (stage), Mariko Shimoda, Remy Tilburg, Liza Wallerbosch
Concept: Conny Janssen & Thomas Rupert
Muziek: Michel Banabila, Oene van Geel, Nina Simone, Antonio Vivaldi, A Winged Victory For The Sullen
Toneelbeeld en video-ontwerp: Thomas Rupert
Camera en montage: Davide Bellotta
Lichtontwerp: Remko van Wely
Kostuumontwerp: Babette van den Berg
Dramaturgie: Judith Wendel
Repetitor: Erik Spruijt