© Paulina Mutasiak en Gregor Servais

Kinderen van het Verdwenen Woud (6+)

Duda Paiva Company
zo 14 mei / 13:30 - 14:35
zo 14 mei ’23
13:30 - 14:35
  • zo 14 mei ’23
    13:30 - 14:35
    Amare Studio

Een visuele voorstelling met poppen, dans en oude inheemse muziek uit Brazilië. In de jeugdvoorstellingen van Duda Paiva Company komt de wereld die kinderen kennen uit tekenfilms en games tot leven. Deze nieuwe jeugdvoorstelling zit vol visuele poëzie en liefde voor het vertellen van verhalen. 

Kinderen én volwassenen in het publiek zijn op slag betoverd.

Theaterkrant

Het verhaal
Er zit magie in het regenwoud, dat vol staat met geneeskrachtige planten en fluisterende bomen. Ergens in Brazilië heeft men gehoord dat inheemse volkeren in aanraking zijn gekomen met een mythisch wezen. De Curupira schijnt een extreem mysterieus wezen te zijn. Over zijn uiterlijk zijn de meningen over verdeeld. Eenogig of niet, rood haar of kaal, blauwe tanden, groot of juist heel klein... Hij neemt steeds andere vormen aan. Één ding is duidelijk: zijn voeten zijn staan achterstevoren en hij is keer op keer betrokken bij kattenkwaad. 

Op een schilderachtige verborgen plek, tussen de stad en dat wat is overgebleven van het regenwoud ontmoeten we Yara en Barnabe, broer en zus. Ze zijn verdwaald in het bos vlakbij hun boerderij. Ze zijn gefascineerd door verhalen over mysterieuze wezens die ooit in het bos leefden, zoals de gevaarlijke jaguar, de nieuwsgierige miereneter, de hilarische blauwe arara en de vuurvliegjes die 's nachts het donkere bos verlichten. Het bos is magisch mooi. En toch werd het uiteindelijk omringd door de stad. Maar de Curupira laat zich niet zomaar omsingelen.

Meet the puppets
Meestal moeten kinderen overal met hun vingers vanaf blijven. Nu niet! Na afloop van de voorstelling mag iedereen even het podium op voor een selfie met de poppen, om vragen te stellen en ja, ontdekken hoe schuimrubber voelt, dat mag ook.

Over Duda Paiva Company
Als Braziliaanse maker voelt Duda zich direct betrokken bij de ontwikkelingen in zijn geboorteland. Daarom komt hij na het succes van Vergeten Dieren en Verloren Zaken terug met een nieuwe jeugdtheatervoorstelling, nu over verdwenen dieren uit het regenwoud. De schuimrubberwereld van Duda Paiva is de ultieme plek om ze weer tot leven te brengen.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit concert. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Credits

Duda Paiva Company concept en regie 
Cat Smits, Josje Eijkenboom, Christiaan Koetsier, Oliver Wagstaff en Tim Velraeds spel en artistieke bijdragen
André Mello, Duda Paiva, Cat Smits en Yazan Maksoud poppen 
Flip Noorman songwriter 
Wilco Alkema soundscape 
Sanne Danz decor 
Evita Rigert kostuums 
Mark Verhoef lichtontwerp 
Kim Kooiman dramaturgie 
Kim Kooiman en Flip Noorman teksten