© Esther van Vliet

Tania Kross met Ernst Munneke & Randal Corsen

Van Curaçao tot Concertgebouw
wo 17 mei 20:00 - 22:20
wo 17 mei '23
20:00 - 22:20
  • wo 17 mei '23
    20:00 - 22:20
    Danstheater

Om haar eerste kwarteeuw als zangeres te vieren, geeft Tania Kross samen met haar twee muzikale vrienden een reeks van exclusieve jubileumrecitals. Tania met vleugels! Een intiem concert met aandacht voor de muzikale hoogtepunten in haar carrière en voor haar eiland Curaçao.

Uitvoerenden

Tania Kross mezzosopraan
Ernst Munneke & Randal Corsen piano

Halverwege de jaren negentig kwam een dappere, piepjonge Curaçaose met de naam Tania Kross naar Nederland voor een studie Zang aan het conservatorium in Utrecht. Ze schoof naast de pianostuderende Ernst Munneke in de collegebanken en de twee sloten elkaar onmiddellijk in het hart. Hun vriendschap groeide uit tot een internationaal geprezen muzikale samenwerking die nu al 25 jaar duurt. Ze traden over de hele wereld op. Van het Concertgebouw in Amsterdam tot en met Carnegie Hall in New York.

Op Curaçao zong Tania in het bandje van haar broer. Zo leerde ze ook de getalenteerde Randal Corsen al vroeg kennen. Ook Randal vertrok in de jaren ‘90 naar Nederland om piano te studeren. Terug op Curaçao groeit hij uit tot het muzikale brein van het eiland. Hij combineert zijn kennis van jazz en klassiek met zijn liefde voor de Caraïbische muziek en traditionele instrumenten. Voor Tania Kross componeerde hij de opera Katibu di Shon. Sinds Tania weer op Curaçao woont hebben zij hun samenwerking weer opgepakt.

Dit concert is verplaatst van de Concertzaal naar het Danstheater.

Ooievaarspaskorting

Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit concert. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Brasserie Amare
Maak je bezoek compleet met een lunch of diner bij Brasserie Amare!

➤ Bekijk het menu en reserveer een tafel