Grease

De hitmusical
wo 27 sep - zo 1 okt
wo 27 sep ’23
-
zo 1 okt ’23

Tekst & muziek door Jim Jacobs & Warren Casy. Grease staat garant voor een avond topamusement met lekkere humor en sprankelende dansen. Deze show wil je niet missen en moet je als publiek in het theater live beleven onder het motto: Let’s go together!

De musical Grease is een fenomeen. Het is een van de langstlopende musicals ooit op Broadway en werd in ons land een begrip door de film die 45 jaar geleden met veel succes in de bioscopen draaide. Om die verjaardag te vieren komt er volgend seizoen een nieuwe frisse versie van deze musical naar de theaters. Het wordt een  feest voor jong en oud met een cast van 24 talenten, een live orkest en natuurlijk alle hits.

Grease vertelt het verhaal over de tieners Danny en Sandy die na een wervelende zomerromance onverwachts worden herenigd wanneer Sandy voor haar laatste schooljaar naar Rydell High overstapt. Danny blijkt al snel niet de lieve jongen van tijdens de zomer te zijn, maar een lid van de T-Birds die vooral stoer wil overkomen op zijn vrienden.  De brave Sandy probeert te veranderen en sluit zich aan bij de Pink Ladies.  Een danswedstrijd moet de twee geliefden weer samen brengen, maar voor hoe lang? Overleven ze de beproevingen van het tienerleven en vinden ze opnieuw de ware liefde? 

Megamix
Schraap je keel en haal je telefoon tevoorschijn, want aan het eind van de voorstelling hoor je de Megamix: een medley van de originele liedjes uit Grease! Je mag zo hard meezingen als je kunt en met de voetjes van de vloer. Het maken van foto- en filmopnames is tijdens de Megamix toegestaan.

Videos 
Maak o.a. kennis met de makers van Grease via youtube.com/grease.

Nederlandstalig

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Cast
Danique Graanoogst
Sandy 
Tristan van der Lingen
Danny 
William Spaaij Vince Fontaine / Teen angel
Marjolijn Touw Miss Lynch
Esmee Dekker Rizzo 
Jonathan Vroege Kenickie 
Joanne Rozal Marty 
Maxime Karsten Jan 
Cheyenne Latul Frenchy 
Kaylee Peters Patty 
Gino Korsel Roger 
Jules Avery Doody 
Beau Jones Sonny 
Luuk Haaze Eugene 
Elise Wanner Cha Cha 
Manon van Riel, Djin Kastje, Sem Bach, Isabelle Verhoeven, Swen Overman, Lysanne vd Sijs en Davy vd Lubbe Ensemble 

Creatives
Jim Jacobs & Warren Casy
tekst & muziek
Servé Hermans regie 
Daan Wijnands choreografie 
Ad van Dijk muzikale supervisie en arrangementen 
Joris van Veldhoven decor en kostuumontwerp
Sebastiaan van der Ham hair & make up design 
Maarten Houdijk sound design
Marc Heinz light design