There’s an elephant in the room (the lack of sense of necessity)

Johannes-Harm Hovinga
ma 7 nov - do 17 nov
ma 7 nov ’22
-
do 17 nov ’22
  • ma 7 nov ’22
    -
    do 17 nov ’22
    Tribunetrap

Een elfdaagse kunstperformance tijdens COP27 (Conference of the Parties). COP27 is de 27e, jaarlijkse VN-bijeenkomst over klimaat en vindt dit jaar plaats in Sharm el-Sheikh, Egypte.

In deze dagen verandert Johannes de volledige 3068 pagina's van het IPCC-rapport handmatig tot confetti als toonbeeld van het gebrek aan gevoel van noodzaak. Johannes nodigt je uit om deel te nemen en te discussiëren over het klimaat, het milieu, onze verantwoordelijkheid.

“Kunst gaat over reflectie en onze perceptie van tijd en ruimte, omlijst door onze gedachten. Kunst is een manier om zelfreflectie te stimuleren, om ons perspectief op tijd en ruimte open te stellen. Daarom gaat deze performance niet alleen over wat de toeschouwer uit mijn werk haalt, maar ook over wat we samen kunnen creëren. We kijken naar onze blinde vlekken, de machtsstructuren, de patriarchale structuren in onze samenleving.”

The Guardian beschreef het zesde beoordelingsrapport van het IPCC-rapport als "de meest uitgesproken waarschuwing tot nu toe" voor grote onvermijdelijke en onomkeerbare klimaatveranderingen.

Credits

Johannes-Harm Hovinga
20 september 1976, Weerdinge Nederland
Kunstenaar

Instagram

Website