© Gaby Jongenelen

Het Danspaleis

Elke laatste vrijdag van de maand
vr 31 mei - vr 27 dec
vr 31 mei ’24
-
vr 27 dec ’24

Alle ouderen kwiek, mentaal & fysiek, met dansen en muziek. Het Danspaleis is een ‘tankstation van levensvreugde’ en komt naar Den Haag!

Mijn moeder loopt heel weinig, want ze heeft aan alle kanten artrose. Maar als ze danst, vergeet ze alles.

Dochter van een deelnemer (via De Posthoorn)

Het Danspaleis komt ook volgend jaar naar Amare! 

Ook swingen zoals vroeger? Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor ouwelui en iedereen die van swingen houdt. De PlatenDraaier (PD) trekt oude krakers uit de koffer van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. Van meezinger tot tranentrekker, van merengue tot Engelse wals en van polonaise tot rock-’n-roll: met Het Danspaleis is het altijd bal. 

Het Danspaleis is een tankstation van levensvreugde waarin de muziek, de dansers en de sfeer zorgen dat je met een dosis goeie energie weer huiswaarts keert.  

De missie van het Danspaleis is om alle ouderen in Nederland vitaal en inclusief te houden. Met dit ‘tankstation van levensvreugde’ wordt eenzaamheid aangepakt. Vanuit de visie dat muziek een magisch middel is om mensen bij elkaar te brengen en in beweging te zetten, is de Danspaleisformule ontwikkeld.  

Het Danspaleis maakt geen onderscheid en danst dwars door verschillen heen. Het is een ontmoetingsplaats die aanmoedigt om actief te zijn, en legt het fundament voor een netwerk van mensen en vrienden die elkaar de helpende hand toesteken.  

 

Onderdeel van