Ana Silvera & Saied Silbak - Songs We Carry

Indringende hedendaagse Ladino en Arabische liederen
zo 26 mrt / 16:00 - 17:15
zo 26 mrt ’23
16:00 - 17:15
  • zo 26 mrt ’23
    16:00 - 17:15
    Nieuwe Kerk

De Britse singer-songwriter Ana Silvera en de Palestijnse oud-virtuoos/zanger Saied Silbak bundelen hun krachten om de gelijkenissen tussen hun erfgoed te verkennen.  
 
 

Denk aan de emotionele melancholie van Ladino-liederen die Joods-Spaanse gemeenschappen in ballingschap met zich meedroegen terwijl ze zich verspreidden over Europa en het Ottomaanse rijk, de rijke Maqams en ingewikkelde melodieën van Palestijnse liederen. In deze prachtige debuutsamenwerking worden deze traditionele liedjes opnieuw gearrangeerd tot hedendaagse stukken met een magisch effect als gevolg.

Over Ana Silvera
In het afgelopen decennium heeft Ana samengewerkt met opmerkelijke Britse tijdgenoten, waaronder Imogen Heap, Olivia Chaney, Jim Moray en Bill Laurance (Snarky Puppy). Ze trad op op prestigieuze podia en festivals, waaronder SXSW, Royal Opera House (VK) en Iceland Airwaves, en meest recentelijk was ze te zien als officiële showcase-artiest voor Folk Alliance International, Montreal.

De eerste release sinds haar veelgeprezen 'Oracles' live-album (Guardian Critics' Pick 2018; "a rare commitment to art" - CLASH), brengt singer-songwriter Ana Silvera nu studioalbum 'The Fabulist' uit op 22 april 2022, geproduceerd met de bekroonde multi-instrumentalist Gerry Diver (BBC Folk Awards, Mercury Prize) en met geweldige muzikanten, waaronder de in LA wonende singer-songwriter Alan Hampton (Fiona Apple, Andrew Bird) en contrabassist Jasper Høiby (Phronesis, Planet B).

Bekend om haar lyrische, emotionele alt-folk- en bluegrass-stijlen, werken van 'uitbundige, levendige verbeelding' (Metro), heeft Ana het afgelopen decennium een ​​aantal tours en samenwerkingen begeleid met opmerkelijke Britse tijdgenoten, waaronder Imogen Heap, Olivia Chaney, Jim Moray, Bill Laurance (Snarky Puppy), Maya Youssef, Mara Carlyle, Max de Wardener en Aidan O'Rourke (LAU).

Over Saied Silbak

Saied Silbak is een Palestijnse componist en ud-speler geboren in Shafaa`mr, een stad in het lagere Galilea van Palestina. Hij begon op vierjarige leeftijd met klassieke piano, voordat hij in zijn vroege tienerjaren overstapte op de ud om zich diep te verdiepen in de nuances die aan de basis liggen van Arabische muziek.

Silbak volgde een opleiding aan het Beit Almusica Conservatoire waar hij later lesgaf, voordat hij Muziek en Psychologie studeerde aan de universiteit van Haifa en vervolgens zijn Master afrondde aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen, waar hij momenteel is gevestigd.

Hij heeft een uniek begrip van verschillende soorten muziek, van Arabische, Turkse en Indiase tot klassieke westerse stijlen. Silbak's kenmerkende geluid, gecreëerd door zijn kunstzinnige vermogen om deze stijlen samen te smelten, heeft hem over de hele wereld zien optreden op festivals en concertseries in het VK, België, Frankrijk, Palestina, Marokko, Argentinië en daarbuiten.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit concert. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Uitvoerenden

Vocals, keys, guitar, electronics: Ana Silvera   
Vocals, oed: Saied Silbak