Ndlovu Youth Choir

Internationale sensatie uit Zuid-Afrika
za 6 mei 15:00 en 20:30
za 6 mei '23
15:00 en 20:30
  • za 6 mei '23
    15:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag
  • za 6 mei '23
    20:30
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Het in 2009 opgerichte jongerenkoor Ndlovu Youth Choir begon als een simpel naschools programma, maar vergaarde in 2019 internationale bekendheid door hun deelname aan America's Got Talent. Daar verloren ze op het nippertje de finale, maar dat betekende zeker niet het einde van hun carrière. Moeiteloos combineren ze traditionele Zuid-Afrikaanse genres met pop, rock, jazz en EDM, wat tot uiterst dansbare covers heeft geleid van onder andere 'Africa' van Toto, 'Higher Love' van Kygo en 'Shape of You' van Ed Sheeran. Inmiddels brachten ze al drie albums uit, en zien wij geen enkele reden meer om het koor niet uit te nodigen voor een feestje.

'The best final I have ever sat on in my life'

Simon Cowell (America's Got Talent seizoen 14)

Met hun prachtige samenzang en creatieve uitvoeringen van populaire liedjes gooit het Ndlovu Youth Choir hoge ogen in Amerika. Hun auditie bij de beroemde talentenjacht leidde tot een staande ovatie van het publiek. De YouTube-video van de auditie is inmiddels meer dan 7 miljoen keer bekeken. Een plek in de spotlights voor deze talentvolle jongeren die dankzij dit koor hun problematische achtergrond kunnen overstijgen.

Kippenvel, betoverend en energiek.De juryleden van America’s Got Talent maar ook de media komen superlatieven tekort om het Zuid-Afrikaanse koor te omschrijven. Dankzij een ontroerende vertolking van Whitney Houstons Higher Love staan ze nu in de finale. “Het is fantastisch. Een gekkenhuis. Een droom die uitkomt voor ons koor”, zegt koorleider Ralf Schmitt in een radio-interview.