© Wouter Vellekoop

Prinsjesdagconcert

Residentie Orkest
Haags en feestelijk!
di 19 sep / 20:15 - 22:30
di 19 sep ’23
20:15 - 22:30
  • di 19 sep ’23
    20:15 - 22:30
    Concertzaal
Het is Prinsjesdag! Voor het Residentie Orkest een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Ons fameuze Prinsjesdagconcert is een prachtig begin van het seizoen in onze concertzaal en tevens een muzikale ode aan onze stad aan zee.

Programma

Bedřich Smetana De Moldau uit ‘Mijn vaderland’
Antonín Dvořák Vioolconcert
Claude Debussy La Mer

Een nieuw seizoen en een nieuwe artist in residence. Met trots presenteert het Residentie Orkest de internationale topviolist Josef Špaček die tijdens het traditionele Prinsjesdagconcert een klassieker van Dvořák laat klinken. Veelzijdig, jong en tijdloos – Špaček belooft het seizoen op prachtige wijze te openen.

Josef Špaček is jong, maar nu al een groot en imponerend solist. Spraakmakend, ook vanwege de geloofwaardige manier waarop hij je rechtstreeks weet te raken. De lyrische motieven en ferme roep om aandacht van de Tsjechische componist Dvořáks warme en zonnige Vioolconcert zijn hem op het lijf geschreven. Een spannende kennismaking met een passievolle violist, wiens grote repertoire we vaker gaan horen in de concertzaal dit seizoen. Vanavond hoor je ook Smetana’s De Moldau en Debussy’s La Mer. Soms zacht stromend, dan weer ritmisch druppelend of woest golvend: chef-dirigent Anja Bihlmaier voert je over kronkelende rivieren en de mysterieuze gevaren van de zee.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.


Credits

Anja Bihlmaier dirigent
Josef Špaček viool