© Mats Bäcker

Rachmaninov 2

Residentie Orkest
Symfonische landschappen
vr 1 dec / 20:15 - 22:25
vr 1 dec ’23
20:15 - 22:25
  • vr 1 dec ’23
    20:15 - 22:25
    Concertzaal
Reis mee door symfonische landschappen. De componist John Luther Adams haalt zijn inspiratie uit de natuur, Rachmaninov uit de romantiek.

Programma

John Luther Adams Pianoconcert ‘Prophecies of Stone’ (Nederlandse première)
Sergej Rachmaninov Symfonie nr. 2

Hij verpakt natuur in noten, componeert symfonische landschappen, schrijft de muziek van het klimaatprobleem. De Amerikaanse componist John Luther Adams haalt duidelijk zijn inspiratie uit de natuur. Uit landschappen, sneeuwvlakten, toendra’s, woestijnen en de oceaan. ‘Ogenschijnlijk heerst er stilte, maar wie goed luistert, hoort voortdurend geluid’, zegt Adams er zelf over. Ralph van Raat, dé specialist in nieuw geschreven pianowerk, speelt de Nederlandse première van Adams Pianoconcert Prophecies of Stone. Klimaat en natuur gaan het Residentie Orkest aan het hart en het orkest is dan ook mede-opdrachtgever van Adams pianoconcert.

Met zijn filosofische partituren rond het thema eco en duurzaamheid won hij in 2014 de Pulitzerprijs voor muziek en een Grammy Award. Van Adams grootse muzikale landschapsschilderijen is het een kleine stap naar het epische werk van Rachmaninov. De Nederlandse dirigent Lawrence Renes voert je mee door de oneindige stroom romantische landschappen van Rachmaninovs Tweede symfonie.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Lawrence Renes dirigent
Ralph van Raat piano