Sheherazade

Residentie Orkest
Betovering voor de kerst
vr 15 dec en zo 17 dec
vr 15 dec ’23
en
zo 17 dec ’23
  • vr 15 dec ’23
    20:15 - 22:00
    Concertzaal
  • zo 17 dec ’23
    14:15 - 16:00
    Concertzaal

Het Residentie Orkest begeleidt Sheherazade bij haar vertellingen uit Duizend-en-een-nacht. Dat belooft een sprookjesachtige avond.

Programma

Claude Debussy Prélude à l'après-midi d'un faune
Maurice Ravel Pianoconcert voor de linkerhand
Nikolaj Rimski-Korsakov Sheherazade

Het paleis van de sultan. Sheherazade vertelt sprookjes uit Duizend-en-een-nacht. Vertellingen die de Russische componist Rimski-Korsakov sfeervol verklankt in zijn betoverende Sheherezade. Een gepassioneerd en majestueus meesterwerk waarin elke sectie van het Residentie Orkest een hoofdrol heeft.

Magisch is ook Ravels Pianoconcert voor de linkerhand, gespeeld door de fantastische Yeol Eum Son. De artist in residence van vorig seizoen vervolgt haar muzikale reis bij het Residentie Orkest. De veelbelovende pianist Paul Wittgenstein verloor in de Eerste Wereldoorlog zijn rechterarm. Vandaar dat Ravel zijn Pianoconcert voor de linkerhand schreef.

Vorig seizoen speelde toppianiste Yeol Eum Son met het Residentie Orkest onder leiding van Anja Bihlmaier Ravels Pianoconcert in G. Net zo enthousiast en gepassioneerd zullen ze nu het Pianoconcert voor de linkerhand brengen. Beide werken zullen samen op cd verschijnen. Rimski-Korsakovs Sheherazade past mooi in deze sfeervolle dagen voor kerst. Even tijd om romantisch weg te dromen in een symfonische sprookjeswereld.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Anja Bihlmaier dirigent
Yeol Eum Son piano