Klassiekers met Jan Willem de Vriend

Residentie Orkest
vr 5 apr / 20:15 - 22:10
vr 5 apr ’24
20:15 - 22:10
  • vr 5 apr ’24
    20:15 - 22:10
    Concertzaal
De bekende dirigent Jan Willem de Vriend brengt een van de mooiste werken voor strijkinstrumenten. Dat kan niet anders dan van Mozart zijn.

Programma

Beethoven Ouverture ‘Coriolan’
Mozart Sinfonia concertante
Haydn Symfonie nr. 104 ‘London’

Mozarts Sinfonia concertante is overrompelend mooi. Een indrukwekkend muzikaal hoogtepunt, met een tweede deel van een aangrijpende schoonheid. In handen van prijswinnend topvioliste Maria Milstein en onze aanvoerder altviool Hannah Strijbos een van de mooiste werken voor strijkinstrumenten. Mozart schreef het na reizen naar Parijs en Mannheim waar hij verschillende muzikale indrukken opdeed. De bekende Nederlandse dirigent Jan Willem de Vriend brengt ook de statige Symfonie nr. 104 van Haydn. Het was zijn laatste symfonie en de kroon op zijn werk. En dat hoor je: groots, expressief, vol vreugde en ja, je hoort het goed aan het eind: dat zijn Londense straatgeluiden en verkoopkreten van de markt.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Jan Willem de Vriend dirigent
Maria Milstein viool
Hannah Strijbos altviool