RO NOW: Mahler & Franck

Residentie Orkest
vr 19 apr 20:30
vr 19 apr '24
20:30
  • vr 19 apr '24
    20:30
    Concertzaal
Tijdens een ongedwongen avond leer je in RO NOW de klassieke meesters op een heel nieuwe manier kennen. Met deze keer een avond waarin zowel het verdriet als de euforie van de liefde aan bod komt.

Programma

Mahler Lieder eines fahrenden Gesellen
Franck Symfonie in d

Uitvoerenden

Andrew Grams dirigent
Manuel Walser bariton

Dompel je onder in de symfonische muziek, met één shot of Mahler en één shot of Franck. Tijdens RO NOW maak je kennis met topwerken, en geef je je weekend een bijzondere twist. Iedere editie vertelt de dirigent je kort meer over de werken voor een diepere muziekbeleving. Deze keer staat in het teken van zowel het verdriet als de euforie van de liefde. Liefdesverdriet loopt als een rode draad door Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen, die hij als jonge twintiger schreef in Wenen. 

De reizende man bezingt alle aspecten van een gebroken hart en Mahler weet alle emoties perfect te vangen in onweerstaanbare melodieën. Liederen vol hartzeer, gevoelig gezongen door prijswinnend bariton Manuel Walser. De Amerikaanse gastdirigent Andrew Grams, een absolute publiekslieveling, keert terug bij het orkest. Hij brengt het meesterwerk van César Franck mee: zijn romantische Symfonie in d.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Onderdeel van:
RO NOW