Mahler & Franck

Residentie Orkest
zo 21 apr / 14:15 - 15:50
zo 21 apr ’24
14:15 - 15:50
  • zo 21 apr ’24
    14:15 - 15:50
    Concertzaal
Franse romantiek van César Franck, Duits hartzeer van Gustav Mahler en de kwetsbaarheid van Angela Elizabeth Slater.

Programma

Slater The Louder the Birds Sing (Nederlandse première)
Mahler Lieder eines fahrenden Gesellen
Wagner O du, mein holder Abendstern uit ‘Tannhäuser’
Franck Symfonie in d

Hoor je dat kleine melodisch motiefje? Luister hoe het uitgroeit tot hét grote thema van César Francks Symfonie in d. Franse romantiek verklankt in een van de meest geliefde symfonieën, gebracht door het Residentie Orkest onder leiding van gastdirigent Andrew Grams. Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen zit vol hartzeer, gevoelig gezongen door prijswinnend bariton Manuel Walser. Kwetsbaarheid klinkt ook door in The Louder the Birds Sing van Angela Elizabeth Slater.

Ze schreef het tijdens de coronalockdown en won daarmee de Gaudeamus Composition Award. Mahler vond het leven maar zwaar. Zelfs een levenslustig lied eindigt verdrietig in zijn Lieder eines fahrenden Gesellen. Een meesterwerk over een afgewezen jongeman, verteerd door verdriet, woede en eenzaamheid. Bariton Manuel Walser is een van de meest opvallende stemmen van de Wiener Staatsoper. Na Mahlers droefenis laat hij je wegdromen met Wagners O du, mein holder Abendstern uit Tannhäuser.

In het prijswinnend The Louder the Birds Sing verklankt de jonge Slater wat de lockdown met ons gedaan heeft. Terugkerend gastdirigent en publiekslieveling Andrew Grams eindigt met de grootse orkestratie van César Francks enige symfonie, een werk vol fraaie melodieën en harmonieën.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Onderdeel van:
Zondagmatinee

Credits

Andrew Grams dirigent
Manuel Walser bariton