© Bjorn Frins

Der Schauspieldirektor

Opera Zuid
do 23 nov 19:45
do 23 nov '23
19:45
  • do 23 nov '23
    19:45
    Amare, Den Haag
    Danstheater

Het drama vóórafgaand aan een première gebruiken om een opera te maken, Mozart deed het!

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart Der Schauspieldirektor

In de briljante komedie Der Schauspieldirektor neemt de componist de operawereld op de hak. Alles komt voorbij, van rivaliserende zangers, grote ego’s en hectische repetities tot ruzie op de bühne.

Mozart kon rijkelijk uit zijn eigen ervaringen putten en dat geldt ook voor regisseur, operazanger én auteur Christopher Gillett. Hij schreef de nieuwe toneeltekst en regisseert Der Schauspieldirektor bij Opera Zuid. Een tipje van de sluier; ‘Het doek gaat op voor een prachtig, zeventiende-eeuws, decor vanuit een negentiende-eeuws perspectief. Wat er daarna gebeurt…dat hou ik nog even geheim, dat is deel van de lol.’

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.


Uitvoerenden

Cast o.a.
Kristina Bitenc, Marc Pantus, Daisy Brown, Mitch Raemaekers, Saskia Bonnarius 

Creatives o.a.
Christopher Gillett concept, tekst en regie 
Enrico Delamboye muzikale leiding 
Bretta Gerecke lichtontwerp 
philharmonie zuidnederland orkest 

In deze nieuwe Opera Zuid voorstelling in samenwerking met philharmonie zuidnederland, haalt Gillett samen met dirigent Enrico Delamboye en een topcast vol jong talent, de sprankelende lichtvoetigheid van deze grappige en inventieve partituur naar boven. En natuurlijk staat Mozarts fantastische muziek centraal!