© Evgeny Eutykhov

Carte Blanche voor Behzod Abduraimov

Behzod Abduraimov
wo 17 jan 20:15
wo 17 jan '24
20:15
  • wo 17 jan '24
    20:15
    Amare, Den Haag
    Concertzaal

'Met een sprankelende klankschoonheid schilderde de pianistische tovenaar het onuitputtelijke melodische kleurenpalet van de Hongaarse componist met glasheldere, briljante, verfijnde aanslagtechniek, vol instrumentale weelde.' (Online Merker, Gerhard Hoffman, maart 2022 - recital Alte Oper Frankfurt)

Programma

César Franck (Transcriptie BAUER) Prélude, Fugue and Variations, Op. 18
Dilorom Saidaminova The Wall of Ancient Bukhara
Maurice Ravel Gaspard de la Nuit
Sergej Rachmaninov Preludes op 32 nr 5 | Preludes op 23 nr 5
Sergej Prokofjev 10 delen uit Romeo and Juliet voor piano, Op. 75

Geboren in 1990 in Tasjkent, Oezbekistan, begon Behzod op vijfjarige leeftijd met piano als leerling van Tamara Popovich aan het Uspensky State Central Lyceum in Tasjkent. In 2009 won hij de eerste prijs op de London International Piano Competition met Prokofievs Piano Concerto No.3. Hij studeerde bij Stanislav Ioudenitch aan het International Center for Music van Park University, Missouri, waar hij Artist-in-Residence is. Zijn optredens combineren een geweldige muzikale diepte met een fenomenale techniek en adembenemende fijngevoeligheid. Hij treedt op met gerenommeerde orkesten wereldwijd, verscheen drie keer op de BBC Proms en bracht verschillende zeer succesvolle recital albums uit.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het concert geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.