© Bjorn Frins

Il signor Bruschino / La scala di seta

Opera Zuid
di 21 mei / 19:45 - 22:35
di 21 mei ’24
19:45 - 22:35
  • di 21 mei ’24
    19:45 - 22:35
    Danstheater, Den Haag

Van vernuftige vermommingen tot stiekeme afspraakjes; liefde wordt als cliché neergezet in Opera Zuids nieuwe double bill La scala di seta/Il signor Bruschino van de belcanto-grootmeester Gioachino Rossini.

Programma

Gioachino Rossini Il signor Bruschino / La scala di seta (Mijnheer Bruschino / De zijden ladder

Marcos Darbyshire regisseert de twee eenakters en voorziet ze van de nodige hedendaagse grapjes. ’De componist creëerde echt pareltjes, en dat op twintigjarige leeftijd’.

In La scala di seta is Dorvil in het geheim getrouwd met Giulia en beklimt stilletjes elke avond een zijden ladder om zijn bruid te zien. Maar Giulia's voogd heeft andere ideeën voor haar toekomst en probeert haar uit te huwelijken. Dit veroorzaakt komische wendingen.

Gratis inleiding
Voorafgaand aan de opera, om 19:00 uur, kun je op vertoon van je voorstellingsticket in de Spinoza Foyer een inleiding bijwonen. De inleiding is gratis en op basis van beschikbaarheid.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft de voorstelling geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Onderdeel van

In Il signor Bruschino gebruikt Florville listige plannetjes om zelf toestemming te krijgen zijn geliefde Sofia te trouwen en niet meneer Bruschino junior, die Sofia’s voogd in gedachten heeft als huwelijkspartner. Maar lukt het hem? En hoewel alle heimelijke liefdes en slinkse plannetjes zorgen voor een hoop chaos en lachwekkende commotie, verklaart iedereen uiteindelijk de liefde aan de juiste persoon. Een komische ‘feelgood’ voorstelling om niet te missen!

Nederlandse en Engelse boventiteling

Credits

Cast o.a.
Alexia Macbeth, Jacques De Faber, Manny Dassen & Frederik Bergman

Creatives o.a.
Marcos Darbyshire regie
Sander Teepen muzikale leiding 
Agnes Hasun decorontwerp en kostuumontwerp 
philharmonie zuidnederland orkest