Chick Corea Septet

Matangi Quartet
vr 6 okt / 20:30 - 21:30
vr 6 okt ’23
20:30 - 21:30
  • vr 6 okt ’23
    20:30 - 21:30
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Matangi en Ralph Van Raat brengen een ode aan de pianogigant van de jazz: Chick Corea. Corea’s composities op het snijvlak van hedendaags klassiek en jazz zijn minder bekend en toch absoluut het ontdekken waard. De tot dusver amper uitgevoerde stukken Piano Music No. 1-5 (uit Piano Music Vol. 1) vormen een perfect voorbeeld van deze stilistische veelzijdigheid - met zelfs quasi barokke referenties. Ook het zelden gespeelde Septet voor piano, strijkkwartet, fluit en hoorn maakt van deze hommage een must.

Programma

In memoriam Chick Corea (1941-2021)

William Bolcom Piano Quintet 
Chick Corea Children's Songs (piano solo, a selection) 
Chick Corea Lyric Waltz for string quartet (for Matangi Quartet) 
Chick Corea Septet 

De tot dusver amper uitgevoerde stukken Piano Music No. 1-5 (uit Piano Music Vol. 1) vormen een perfect voorbeeld van deze stilistische veelzijdigheid - met zelfs quasi barokke referenties. Ook het zelden gespeelde Septet voor piano, strijkkwartet, fluit en hoorn maakt van deze hommage een must.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Matangi Quartet
Ralph van Raat
piano
René Pagen hoorn
Felicia van den End fluit