© Amanda Harput

HERFST

Ryan Djojokarso
wo 11 okt 19:45
wo 11 okt '23
19:45
  • wo 11 okt '23
    19:45
    Amare, Den Haag
    Danstheater
Het debuut van choreograaf en theatermaker Ryan Djojokarso, WINTER/21/J, werd meteen genomineerd door de Nederlandse Toneeljury als een van de indrukwekkendste voorstellingen van 2022. Na het hypnotiserende LENTE/22/K is in dit dansportret het derde jaargetijde aan de beurt, met de Dood in de hoofdrol.

In HERFST, een visueel indrukwekkende crossover van dans, zang en theater, komen afscheidsrituelen uit verschillende culturen samen. Elke cultuur neemt anders afscheid van geliefden, van een plakje cake bij de koffietafel tot een uitbundige viering van het leven. Djojokarso vermengt liederen en rituelen uit de Javaans-Surinaamse, Caribische en Indonesische cultuur met het requiem uit de westerse muziekgeschiedenis. De performers bezweren hun angst, ontkennen, gaan woedend de confrontatie aan en zoeken naar een blik over de horizon van de eindigheid. Langzaam omarmen ze het onvermijdelijke. 

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Uitvoerenden

Ryan Djojokarso choreografie en regie
Ria Marks, Bernadeta Astari, Tiffany Vicario, Robin Nimanong e.a. spel, zang en dans
Ate Jan van Kampen lichtontwerp
Jorg Schellekens compositie
Jappe Groenendijk dramaturgie