© Marta Syrko

Giselle

Het Nationale Ballet
do 9 nov 20:15
do 9 nov '23
20:15
  • do 9 nov '23
    20:15
    Amare, Den Haag
    Danstheater

“Een betoverend en ontroerend schouwspel.” De Telegraaf

Drama en etherische sfeer zijn gebundeld tot een betoverend en ontroerend schouwspel. (…) Het Nationale Ballet kan nog jaren voort met deze nieuwe Giselle.

De Telegraaf

De ‘oerversie’ van Giselle dateert uit 1841, de hoogtijdagen van de Romantiek, maar nog altijd wordt het ballet wereldwijd gedanst. In 2009 creëerden Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante een nieuwe, eigen versie van misschien wel de meest romantische productie uit het klassieke balletrepertoire. Met succes, want hun Giselle veroverde niet alleen de harten van het publiek in Nederland, maar ook in onder meer Spanje, China en Colombia.

Het thema van het ballet, onmogelijke liefde, is dan ook van alle tijden en culturen. De hoofdpersoon, Giselle, denkt in Albrecht haar ware liefde te hebben gevonden, maar hij is niet wie zij denkt dat hij is en bovendien is hij al met een ander verloofd. Albrechts liefde voor Giselle heeft noodlottige gevolgen, maar ook na haar dood is Giselle nog in staat tot liefde en vergeving.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Uitvoerenden

Marius Petipa, naar Jean Coralli en Jules Perrot choreografie
Rachel Beaujean en Ricardo Bustamante productie en additionele choreografie
Adolphe Adam muziek
Het Balletorkest o.l.v. Ermanno Florio muzikale begeleiding

Komt het Zien!

Deze voorstelling is ook toegankelijk voor publiek met een visuele beperking. Een blindentolk van Komt het Zien! verzorgt live audiodescriptie. Alleen blinden en slechtzienden kunnen dit horen via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk ook extra uitleg over het decor en de kostuums en is er een meet & feel inleiding. Wil je hier gebruik van maken? Neem dan contact op met de kassa om tickets te bestellen. Klik hier om meer te lezen over de bereikbaarheid van de kassa.

Dit zeiden slechtzienden eerder:
“De blindentolk heeft even zijn ogen aan mij geleend.”
“Ik zie geen steek en toch heb ik alles gezien.” 

Meer over Stichting Komt het Zien! vind je op hun website.