Song of the dark forest

Scapino Ballet Rotterdam, OPERA2DAY & DoelenEnsemble
vr 17 nov / 19:45 - 21:15
vr 17 nov ’23
19:45 - 21:15
  • vr 17 nov ’23
    19:45 - 21:15
    Danstheater

Het aangrijpende, meeslepende en troostrijke Song of the dark forest wordt uitgevoerd door het volledige ensemble van Scapino Ballet en een operazanger, live begeleid door het DoelenEnsemble. In de voorstelling wordt de tragiek van de oorlog bezongen.

Een onbekende soldaat, zwevend tussen leven en dood, verlangt terug naar zijn geliefden, maar hij wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel. Met indringende liederen en werk van vier choreografen komt dit tijdloze verhaal tot leven.

Muzikaal is er een hoofdrol voor Dmitri Sjostakovitsj. In tijden van oorlog en onderdrukking was zijn muziek een bron van hoop en troost voor velen. Ook klinken liederen van Tsjaikovski, Moessorgski en Rachmaninov, waaruit een onmiskenbare pacifistische boodschap naar voren komt en een melancholiek verlangen naar betere tijden. Als slot wordt er gedanst op het recente Prayer for Peace van Sergey Akhunov, een titel die de lading van deze voorstelling mooi dekt. Eerder werkte Scapino samen met OPERA2Day en regisseur Serge van Veggel aan het succesvolle Opera Melancholica

 

Gratis inleiding
Voorafgaand aan de voorstelling, om 19:00 uur, kun je op vertoon van je voorstellingsticket in de Swing een inleiding bijwonen. De inleiding is gratis en op basis van beschikbaarheid.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Serge van Veggel concept en regie
Roberto Doveri, Diego Sinniger de Salas en Miller de Nobili choreografie
Maarten van Veen en Arie van Beek muzikale leiding