© Joris van Bennekom

Yuto & De Boom (4+) - in diverse talen

Cézanne Tegelberg & Company
Onderdeel van Festival de Betovering
zo 15 okt - di 17 okt
zo 15 okt ’23
-
di 17 okt ’23

Dompel je onder in de betoverende wereld van Yuto. Met koptelefoon op laat je je meevoeren in het verhaal over de bijzondere vriendschap tussen een jongen en een boom. Ga op ontdekkingstocht door een steeds veranderend labyrint vol poppen, schaduwen en magische werelden. De interactieve installatie Yuto & De Boom is gebaseerd op het prijswinnende prentenboek Ik geef je mijn hart van Pimm van Hest en Sassafras de Bruyn. 

Beeldschoon. Wie nog twijfelt: snel reserveren!

Bezoeker

Het verhaal 
De kleine Yuto krijgt van een oude man een kistje. "Hierin zit alles wat je nodig hebt.", zegt hij. Maar het kistje kan niet open. De dag voor zijn zevende verjaardag droomt Yuto over de oude man. Als hij wakker wordt is het kistje open en vindt Yuto een hartvormig zaadje. Hij plant het zaadje en er groeit een boompje uit. Samen worden ze groot.  
 
Yuto & De Boom gaat over luisteren met je hart en nooit echt alleen zijn. Over groeien en oud worden, en over weten wanneer het tijd is om te gaan. Deze interactieve voorstelling is extra bijzonder omdat het publiek maar bestaat uit maximaal zeven personen.

Reacties
Publiek
“Een prachtige en inspirerende ervaring” - Elaine (41), Joey (10), Femke (6)
“Ik heb nog nooit zoiets bijzonders meegemaakt” - Anne (53)
“Zelfs mijn jongste van 5 begreep de herhaling van het leven. We hebben genoten” - Monique (40)
“SUPER SUPERCOOL” - Mees (7)

Pers
“Een unieke en hartveroverende ervaring” - Den Haag Centraal
“Een onderdompeling in een magische en fantasierijke wereld (…) een enorme prestatie” - TheaterkrantBij dit evenement is op verzoek van de producent geen stapelkorting van toepassing.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Talen 
Terwijl je door de voorstelling loopt, luister je naar het verhaal van Yuto & De Boom via je koptelefoon. Dit is beschikbaar in zes talen: Nederlands (NL), Engels (EN), Frans (FR), Pools (PL), Turks (TR) en Portugees (PT). Let op! Neem voor Pools of Portugees contact op met de kassa van Amare om je taalvoorkeur door te geven.

Toegankelijkheid 

Yuto & De Boom is geschikt voor prikkelgevoelig publiek. De koptelefoons zijn qua volume aan te passen voor slechthorenden. De gehele theaterervaring is rolstoeltoegankelijk 

Reserveren 
De voorstellingen starten elke 10 minuten tussen 10:00 en 16:00. Reserveer je tijdslot door contact op te nemen met de kassa.

Contactgegevens kassa 
Tel: 070 88 00 333
Mail: kassa@amare.nl

Credits

Cezanne Tegelberg Concept & regie 
Cat Smits, Martine van Ditzhuyzen, Lisa Kasman, Renato Peneda, Buket Pala Soydar & Sylwia Niekolaas Puppeteers
Tessa Verbei, Cézanne Tegelberg & Sylwia Niekolaas Decor
Esther Love Lichtontwerp & productieleiding
Cat Smits & Sylwia Niekolaas Poppen 
Renato Penêda Geluid & muziek 
Ellen van Rossum (NL), Cézanne Tegelberg (ENG), Martine van Ditzhuyzen (FR)< Buket Pala (TURK), Sylwia Niekolaas (POL) & Renato Penêda (PORT) Voice-over
Sylwia Niekolaas Kostuums