© Marcos Cabrera

Olga Cerpa & Mestisay

Atlantic Sounds
CELEBRATING LUSO INDEPENDENCE
zo 24 sep / 20:00 - 21:30
zo 24 sep ’23
20:00 - 21:30
  • zo 24 sep ’23
    20:00 - 21:30
    Conservatoriumzaal

Beleef een avond vol elegantie en eiland-vibes met Olga Cerpa en haar band Mestisay. Cerpa is een van de beroemdste vrouwenstemmen van de Canarische eilanden. Als geen ander weten zij en haar band de traditionele Atlantische sound te vertolken. Zo hoor je de Canarische timple, Portugese gitaar en zijn ook invloeden van Ibero, Latin en Lusophone bodem volop aanwezig. 

Olga Cerpa en Mestisay brengen een van de meest unieke creatieve avonturen in de populaire muziek van de Canarische Eilanden. Al bijna vier decennia onderzoeken en interpreteren ze de muziek en poëzie van de Canarische Eilanden en volgen ze de draden van Ibero, Latin en Lusofoon-Afrikaanse invloeden, die deel uitmaken van de verweven geschiedenis en culturen van de Macaronesische archipel, die bestaat uit de Canarische eilanden, Kaapverdië, de Ilhas Selvagens, de Azoren en Madeira. Deze ‘Atlantic Connections’ komen allemaal terug in de muziek.

Olga Cerpa wordt beschouwd als de meest relevante vrouwelijke stem in de eilandmuziek van de laatste decennia. Genomineerd voor twee Latin Grammy's, heeft ze het podium gedeeld met artiesten als Omara Portuondo, Joan Manuel Serrat, Julio Pereira en Milladoiro.

Mestisay is een van de meest populaire bands van de Canarische Eilanden. Mestisay verzamelt meerdere invloeden, afkomstig van Canarische muzikale roots, maar bevat ook geluiden uit landen en gemeenschappen met een relatie met de Canarische Eilanden: Portugese muziek, Bolero, de Mexicaanse en Cubaanse filmmuziek uit de jaren 40 en muziek uit Afrikaanse landen die geografisch gezien dicht bij de Canarische eilanden liggen.

 Bij dit evenement is op verzoek van de producent geen stapelkorting van toepassing.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Olga Cerpa Zang 
Manuel González Basgitaar
Pancho Delgado Gitaar
Hirahi Afonso Gitaar en timple
Braulio Pérez Achtergrondzang
Juan Carlos Hernández and Jesús Mendoza Geluid
Fran Pérez Licht