© Thomas Dorn

Dancing Strings Festival

Aziz Sahmaoui & Marmoucha Orkest
zo 26 nov / 19:30 - 22:00
zo 26 nov ’23
19:30 - 22:00
  • zo 26 nov ’23
    19:30 - 22:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk, Den Haag

Dancing Strings zet het eeuwenoude tokkelinstrument, de ‘ud in de spotlight. Vanavond klinkt de ‘ud als betoverend solo-instrument én als integraal onderdeel binnen wisselende bezettingen van snaarinstrumenten uit verschillende culturen. Zo hoor je tijdens deze gevarieerde derde editie van het festival naast ‘ud ook verwante instrumenten als sentir, mandol en laouto in bestaande en gloednieuwe composities.

Nieuw werk van Nederlandse componisten van (deels) Marokkaanse oorsprong

Het eerste deel van de avond presenteren Kamal Hors, Michiel Hollanders en Mohamed Ahaddaf, drie Nederlandse componisten van (deels) Marokkaanse oorsprong, hun nieuw gecomponeerde werk. Composities voor o.a. ‘ud, mandole en laouto, die zullen worden uitgevoerd door musici van het Marmoucha Orkest. Ook voert het orkest composities uit van Mohamed Ahaddaf.

In het tweede deel horen we de moderne gnawa-muzikant Aziz Sahmaoui, bekend van University of Gnawa en Orchestre National de Barbès. Zijn nieuwe, meer klassiek getinte programma Il fera beau demain jusqu’à midi komt voort uit een ontmoeting met jazzcellist Eric Longsworth. Samen met zijn trio speelt hij veelzijdige en pakkende stukken in een betoverende setting van sentir, cello en percussie.

Als grandioos slot spelen alle deelnemende musici samen een werk van Sahmaoui.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.