© Yassine Toumi

Richard Bona en Metropole Orkest

De charismatische bassist en zanger uit Kameroen
ma 4 sep / 20:00 - 22:00
ma 4 sep ’23
20:00 - 22:00
 • ma 4 sep ’23
  Foyer open
  19:00
  Start
  20:00
  Eind
  22:00

De charismatische zanger en bassist Richard Bona staat net als het Metropole Orkest bekend om zijn liefde voor het mixen van jazz, zijn muzikale roots en invloeden van wereld- en popmuziek. Met het Metropole Orkest onder leiding van Vince Mendoza hoor je vanavond arrangementen van Bona’s beste (o.a. Grammy-winnende) werk en muziek die speciaal voor deze samenwerking werd gecreëerd. 

Bona groeide op in Kameroen waar hij al vroeg op de jazzpodia van hoofdstad Douala belandde. Geïnspireerd door de muziek van Jaco Pastorius specialiseerde hij zich als bassist. Op zijn 22e vertrok Bona naar Europa om jazz te studeren in Düsseldorf en uiteindelijk belandde hij in New York waar hij in de jaren ’90 in korte tijd uitgroeide tot een grote naam in de internationale jazzscene. Zijn muzikale wereld breidt hij continue uit door samen te werken met iconische artiesten waaronder Pat Metheny, Salif Keita, Quincy Jones, Joe Zawinul, Chaka Khan, Bobby McFerrin, Alfredo Rodriguez en Branford Marsalis.

Op zijn eigen albums klinken de hypnotiserende klanken van zijn moedertaal Duala en zingt Bona op meesterlijke wijze jazz, latin, pop, afrobeat en funk.

Het Metropole Orkest en Richard Bona zijn geen vreemden van elkaar. Eerder werkten ze al samen voor de International Arrangers Workshop in 2013. Na in de Royal Albert Hall opnieuw het podium te hebben gedeeld tijdens de Quincy Jones Prom in 2016, kiezen Bona en het Metropole Orkest ervoor om zijn beste werken en nieuw gecomponeerde werken opnieuw te arrangeren. Met de unieke sound die ontstaat door de kruisbestuiving tussen deze twee grootheden belooft dit concert geheid een feestje voor het oor te worden!

Dit concert komt mede tot stand door onze partner Projazz.

Bij dit evenement is op verzoek van de producent geen stapelkorting van toepassing.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

 

 

Over Metropole Orkest
Metropole Orkest Denk je aan een orkest, dan denk je aan klassiek. Maar dat speelt het Metropole Orkest (MO) niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Het Metropole Orkest geniet wereldwijde erkenning als hét professionele pop- en jazzorkest en won meerdere Grammy Awards voor producties waar het aan werkte. Meeste recent in 2020 voor het arrangement geschreven door en opgenomen met Jacob Collier. Ondanks de muzikale diversiteit heeft het MO een onmiskenbare sound, stijl en identiteit. Metropole Orkest doet alles wat mensen kan raken. Dat is tenslotte de essentie van muziek.