Celebrating the Music of Steely Dan

The Royal Dutch Scam & Diederik van Vleuten
vr 7 jun / 20:15 - 23:00
vr 7 jun ’24
20:15 - 23:00
 • vr 7 jun ’24
  Foyer open
  19:15
  Start
  20:15
  Eind
  23:00
  Concertzaal , Den Haag
  Concertzaal

Zelden is het iemand gelukt om de muzikale perfectie van studio-albums als Gaucho en Aja live op het podium te reproduceren. Toch slaagt de tienkoppige band The Royal Dutch Scam daarin. Hou je van classic rock? Dan mag je dit unieke theaterconcert over Steely Dan natuurlijk niet missen! 

The Royal Dutch Scam, een Nederlandse band die bestaat uit de crème de la crème van sessiemuzikanten onder leiding van de geliefde zanger Lo van Gorp, overtuigt zelfs de meest cynische Steely Dan fanaten. Door de steeds groter wordende fanbase in binnen- en buitenland wordt The Royal Dutch Scam beschouwd als één van de beste Steely Dan-tributebands ter wereld.

In dit programma werkt The Royal Dutch Scam samen met getalenteerde theatermaker, schrijver en musicus Diederik van Vleuten. Als 15-jarige jongen hoorde hij voor het eerst de muziek van Steely Dan in een platenzaak in Alkmaar. Hij was meteen verkocht aan de klanken van Walter Becker en Donald Fagen. Een gastoptreden met The Dutch Royal Scam is voor Diederik een lang gekoesterde droom die eindelijk uitkomt.
 

Wees getuige van de fascinerende zoektocht langs alle bekende hits en minder bekende nummers die de legendarische anti-helden Donald Fagen en Walter Becker hebben voortgebracht, zoals Rikki Don't Lose That Number, Reelin in the Years en Hey Nineteen. Welke betekenis gaat er schuil achter de teksten? Hoe is deze muziek gemaakt? Welke diepere lagen zijn er nog meer te ontdekken? The Royal Dutch Scam en Diederik van Vleuten duiken in het mysterie achter de wonderbaarlijke liedjes. Een weergaloze ontdekkingsreis vol zwarte humor, literatuur, drugs, rock 'n' roll, science fiction, jazz en hilarische anekdotes. 

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

© Nienke de Groot

Credits

Lo van Gorp - Leadzang/sax 
Diederik van Vleuten – verteller, toetsen 
Tom Beek - sax, percussie, keyboard 
Arjan Muusz - sax 
Eric van Bovenkamp - keyboards 
Erik Rutjes - gitaar 
Boudewijn Lucas - bas 
Mark Stoop - drums 
Deidre Twiss, Debbie Helaha & Simone Pormes - backing vocals 
Lex Amrein – geluid