©Mireia Miralles

Marco Mezquida

Letter to Milos
zo 25 feb / 16:00 - 17:30
zo 25 feb ’24
16:00 - 17:30
  • zo 25 feb ’24
    16:00 - 17:30
    Conservatoriumzaal

Pers en publiek zijn het erover eens: pianist, componist en arrangeur Marco Mezquida is een van de meest belovende pianisten van deze generatie. Zo speelde hij op North Sea Jazz 2023 de zaal compleet ondersteboven en wordt hij ook in zijn thuisland Spanje op handen gedragen vanwege zijn duizelingwekkende optredens. 

Niet voor niks verkoos de Vereniging van Jazz- en Moderne Muzikanten van Catalonië (AMJM) hem maarliefst vier keer tot muzikant van het jaar. Met ogenschijnlijk gemak weeft hij moderne jazz en klassieke muziek tot een geheel. 

Mezquida’s nieuwe album Letter To Milos, dat hij presenteerde op North Sea Jazz in 2023,  is een ode aan zijn kind en omvat alle muziekstijlen waar hij zich tijdens diens eerste levensjaar in verdiepte. Hij nam al ruim veertig albums op, waaronder tien met zijn eigen groep. Daarnaast begeleidde hij jazziconen als Lee Konitz en Dave Liebman. Van latin tot barok en van vooruitstrevende popmuziek tot traditionele Spaanse stijlen als corrido maragato en sorteao; in elk genre zet Mezquida zijn vleugel in vuur en vlam.

‘I may have written this more than once, but it is worth repeating: something changes in you after one of Mezquida's concerts. You arrive carrying the weight of the world on your back, and you leave as light as a feather weight. The world may care to put the heavy load back on you but, while the effect lasts, the world is great.
- Carlos Pérez Cruz – Club de Jazz Radio (2022) 

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren. 

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.

Credits

Martín Meléndez cello
Marco Mezquida piano
Aleix Tobias percussie