Lucas & Arthur Jussen

World Master Pianists
zo 4 feb / 20:00
zo 4 feb ’24
20:00
  • zo 4 feb ’24
    20:00
    Concertzaal

‘Van Pires leerden we het belang van ademhaling en het nooit scheiden van techniek en muzikaliteit. We hopen dat als mensen ons horen, ze een beetje Maria João Pires in ons herkennen.’ aldus Lucas Jussen. Het wereldbefaamde pianoduo Lucas en Arthur Jussen voelt zich vereerd een concert te mogen geven als hommage aan de Portugese meesterpianiste die vanaf hun vroege jeugd aan de wortel stond van hun stormachtige muzikale loopbaan.

Programma

Wolfgang Amadeus Mozart Sonate voor vier handen in C-groot, KV 521
Robert Schumann Andante con Variazioni in Bes-groot, op. 46 voor twee piano’s
Jörg Widmann “Bunte Blätter” voor twee piano’s
Claude Debussy Six Epigraphes Antiques, voor piano vierhandig
Sergei Rachmaninov Suite nr. 2 voor twee piano’s, op. 17

Lucas & Arthur Jussen behoren tot de meest gevraagde pianoduo’s van deze tijd. Gezien hun briljante internationale carrière kunnen we zeggen dat de broers Jussen (30 en 26) behoren tot één van Nederlands bekendste ambassadeurs als het gaat om klassieke muziek. Met hun energieke, bijna symbiotische spel, hun grote verfijning van klank en hun pakkende interpretaties worden ze internationaal bejubeld door pers en publiek. “Het is alsof je met twee BMW’s tegelijk rijdt,” zei dirigent Michael Schønwandt over de twee pianisten na een gezamenlijk concert.

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.