Nederlands Blazers Ensemble

American Roots
za 5 okt 20:15
za 5 okt ’24
20:15
  • za 5 okt ’24
    20:15
    Concertzaal

Het NBE duikt diep in het hart van de Amerikaanse muziek. Samen met Native American zangeres Charly Lowry, muzikaal talent en afstammeling van de Tuscarora-stam, gaat het NBE op zoek naar de schoonheid van de Native American cultuur. ‘We are the land’ is het fundamentele uitgangspunt van die cultuur, waarbij mensen zich één voelen met de natuur.

Programma

Werken van o.a. Philip Glass

Ook op zoek naar onze wortels in de natuur was Philip Glass, wiens iconische filmmuziek "Koyaanisqatsi", bewerkt voor de Blazers, als een rode draad door het programma loopt. In de taal van de Hopi-stam betekent "koyaanisqatsi" leven in onbalans. De film belicht de complexe relatie tussen mens, natuur en technologie. Als een meanderende rivier vloeien de twee muzikale landschappen samen, ondersteund door live projecties van de briljante visual artist Vincent Rang.

Garderobe en drankje
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop. 

Seriekorting
Bestel alle concerten van de serie om gebruik te maken van 20% seriekorting.

Ooievaarspaskorting
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.  

Uitvoerenden

Nederlands Blazers Ensemble
Charly Lowry vocalist