© Foppe Schut

Música Temprana

Misa Criolla
wo 25 dec / 14:00
wo 25 dec ’24
14:00
  • wo 25 dec ’24
    14:00
    Concertzaal

De Misa Criolla is een van de meest geliefde Argentijnse composities. Een wonderlijke vereniging: volksmuziek, religiositeit en klassieke muziek komen in de uitvoering door Música Temprana pas echt goed tot hun recht. Dit sprankelende gezelschap weet de energie en passie van de volksmuziek die aan de basis van de Misa Criolla ligt echt tot leven te brengen. Hun cd-opname kreeg dan ook een dikke 10 in Luister.

Programma

Villancicos uit de Real Audiencia de Quito, Ecuador, ca. 1700
Ariel Ramirez & Felix Luna Juana Azurduy
Ariel Ramírez Misa Criolla

"Bij de inzet van het Gloria lijkt de hele zaal op te lichten", noteerde de Volkskrant in 2019 toen Música Temprana deze Misa in het Muziekgebouw uitvoerde. Música Temprana kijkt naar de oorsprong van de Misa Criolla: het filantropische en stille werk van twee Duitse nonnen die tijdens de Tweede Wereldoorlog veel Joden van de honger hebben gered, ontroerde Ramírez en gaf hem de motivatie voor het componeren van deze mis. De onzichtbaarheid van het werk van vrouwen is ook te zien in de barokmuziek uit Ecuador. In alle partijen van deze polifonische villancicos, werden de namen van de nonnen die deze kerstliederen gezongen hebben in potlood geschreven. Waarschijnlijk zijn de nonnen ook de auteurs van de teksten. Deze polyfone liederen koesteren alle finesses en de ritmische rijkdom van de traditionele Latijns-Amerikaanse muziek.

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Credits

Música Temprana