Pärt & Bach

Cappella Amsterdam
wo 12 mrt 20:15
wo 12 mrt ’25
20:15
  • wo 12 mrt ’25
    20:15
    Concertzaal

Arvo Pärt is al jaren op rij de meest uitgevoerde levende componist ter wereld. Maar zijn monumentale Kanon Pokajanen (1997) voor vierstemmig koor hoorde je maar zelden – totdat Daniel Reuss en Cappella Amsterdam zich over het meesterwerk ontfermden. 

Programma

Johann Sebastian Bach Jesu, meine Freude (BWV 226)
Johann Sebastian Bach Singet dem Herrn ein neues Lied (BWV 225)
Arvo Pärt Delen uit: Kanon Pokajanen

Ook uitgevoerd: motetten van Bach. Hij schreef motetten voor speciale gelegenheden en ze werden vaak maar eenmaal uitgevoerd. Daarom werden ze niet goed gearchiveerd. De kans dat sommigen niet bewaard zijn gebleven, is groot. Gelukkig kunnen we nog steeds van de wonderen van deze muziek genieten, zoals in dit programma.

Daniel Reuss over de motetten: “Ik noem ze ook wel ‘de bijbel van de muziek’. Ik leef al zo’n veertig jaar met deze motetten, en ik kan ze wel dromen. Er zijn geen stukken die ik meer bestudeerd heb, of waar ik me meer verbonden mee voel. Ik vind het fantastisch om de werken na jaren weer te mogen dirigeren.”

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Seriekorting
Bestel alle concerten van de serie om gebruik te maken van 20% seriekorting.

Onderdeel van

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Uitvoerenden

Cappella Amsterdam Daniel Reuss dirigent
Albert Brûggen cello
Pieter-Jan Belder kistorgel
Maggie Urquhart contrabas