Bartók - Blauwbaards burcht

Opera Zuid
zo 10 nov / 14:15
zo 10 nov ’24
14:15
  • zo 10 nov ’24
    14:15
    Danstheater

Blauwbaards burcht is een psychologische thriller waarin de vraag ‘hoeveel waarheid kan de liefde verdragen?’ centraal staat. Deze opera vertelt het verhaal van Judith, die trouwt met de mysterieuze Blauwbaard. In haar verlangen om hem te leren kennen, kan ze haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. 

Programma

Béla Bartók Blauwbaards burcht

De overrompelende muziek, waarin de Hongaarse componist Béla Bartók met meesterhand alle registers van het orkest opentrekt, doet de rest.

Blauwbaard brengt zijn prille liefde mee naar zijn duistere burcht. Hier ontdekt Judith zeven afgesloten deuren. Ondanks alle waarschuwingen om niet verder gaan, dringt ze aan om alle deuren te openen en Blauwbaards verborgen kamers te onthullen. Achter elke deur ontdekt ze gruwelijke geheimen van Blauwbaard en zijn verleden. Blijft Blauwbaards duisternis heersen of zal Judiths licht het weten te verdrijven? 

Betreed de wereld van Blauwbaards Burcht en word meegenomen op een intrigerende reis vol mysterie, passie en verborgen geheimen.

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Seriekorting
Bestel alle concerten van de serie om gebruik te maken van 20% seriekorting.

Leeftijd
Deze voorstelling is geschikt voor jongeren van 14+

Onderdeel van

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Nederlandse en Engelse boventiteling

Credits

Philzuid
Duncan Ward Muzikale leiding

Thomas Oliemans Hertog Blauwbaard
Deirdre Angenent Judith

Kenza Koutchoukali regie
Yannick Verweij scenografie, kostuum- & lichtontwerp
Wout van Tongeren dramaturgie