Puccini - Le Villi

Opera Zuid
di 10 jun / 19:45
di 10 jun ’25
19:45
  • di 10 jun ’25
    19:45
    Danstheater

Le Villi is een onvergetelijke dansopera vol passie, liefde en mystiek, en vormt een wereld waarin heden en verleden elkaar ontmoeten en waar gebroken harten worden gewroken. Met Le Villi, Puccini’s eerste opera, legt hij een basis voor zijn latere oeuvre waarin de menselijke emotie centraal staat.

Programma

Giacomo Puccini Le Villi

Hij baseerde zich voor Le Villi op de eeuwenoude Centraal-Europese mythes van de ‘Vilja’: jonge vrouwen die stierven aan een gebroken hart. Eerder werd deze mythe gebruikt voor de creatie van het wereldberoemde ballet Giselle. Speciaal voor de productie van Opera Zuid componeert de Nederlandse componist Karmit Fadael een prelude, Animus, op het thema van het duistere woud als metafoor voor verdwaald raken in het leven.

Garderobe en drankje  
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Seriekorting
Bestel alle concerten van de serie om gebruik te maken van 20% seriekorting.

Onderdeel van

Anna en Roberto vieren hun verloving, maar dan moet hij een erfenis in de stad ophalen. ‘Non ti scordar di me!’ Vergeet mij niet, roept de jonge Anna haar geliefde Roberto achterna uit angst dat hij niet meer terugkeert van deze reis. Maar Roberto verzekert haar dat hij terugkomt, waarna ze zullen trouwen. De winter breekt aan en het wachten op haar geliefde wordt Anna te veel. Ze bezwijkt aan een gebroken hart. Op zijn reis terug, niet wetende dat Anna overleden is, wordt Roberto verleid. Eenmaal thuis verschijnt de geest van Anna voor hem. Zij is een Villi geworden. Tevergeefs bidt Roberto om vergeving, maar Anna is vastberaden hem te wreken door hem zich dood te laten dansen. Word meegevoerd in een wereld waar liefde en verlies elkaar ontmoeten in een betoverend samenspel van muziek, drama en dans.

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Nederlandse en Engelse boventiteling

Credits

Philzuid
Karel Deseure muzikale leiding

Sílvia Sequiera Anna
Denzil Delaere Roberto
Ivan Thirion Gugliemo

Dreya Weber regie & choreografie
Bretta Gerecke decor- & lichtontwerp
Marrit van der Burgt kostuumontwerp
Joep Hupperetz dramaturgie