Prinsjesdag­concert

Residentie Orkest
di 17 sep / 20:15
di 17 sep ’24
20:15
  • di 17 sep ’24
    20:15
    Concertzaal

De 75ste verjaardag van het Prinsjesdagconcert wordt groots gevierd. Een seizoensopening vol sprankelende geluiden en muzikale verrassingen.

Programma

Tsjaikovski Ouverture-fantasie ‘Romeo en Julia’
Dvořák Celloconcert

Prinsjesdag viert niet alleen traditie, maar ook ieder jaar een nieuw begin. Het Residentie Orkest viert mee, met het 75-jarige bestaan van het Prinsjesdagconcert en de feestelijke introductie van de artist in residence voor 2024-2025: cellist Jean-Guihen Queyras. Een geweldig feestelijke seizoenopening, vol muzikale belofte.

De samenwerking met Queyras, een wereldwijd gerenommeerde cellist, belooft een groots en onvergetelijk seizoensbegin. Hij speelt vanavond het meeslepende Celloconcert van Dvořák. De compositie combineert Slavische invloeden met Amerikaanse kleuren – een unieke en meeslepende combinatie voor zowel uitvoerders als luisteraars. Vanavond debuteert bovendien de jonge, getalenteerde Britse dirigent, Kerem Hasan, bekend om zijn frisse en dynamische interpretaties. Hasan begeleidt je langs de romantische en tragische emoties van de muziek van Tsjaikovski’s Ouverture-fantasie, geïnspireerd op Shakespeares Romeo en Julia. Dit is een concert dat je niet alleen hoort, maar ook ziet, voelt en beleeft.

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting 
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
Symphonic Friday - Extra Large
Symphonic Friday - Large
Cello in de spotlight
Feestdagen

Credits

Kerem Hasan dirigent
Jean-Guihen Queyras cello