Brautigam speelt Beethoven

Residentie Orkest
vr 4 okt / 20:15
vr 4 okt ’24
20:15
  • vr 4 okt ’24
    20:15
    Concertzaal

In de week van zijn zeventigste verjaardag viert het Residentie Orkest de indrukwekkende carrière van pianist en goede vriend Ronald Brautigam.

Programma

Ching-Fan Teng One Minute Symphony XL
Cherubini Ouverture ‘Médée’
Beethoven Pianoconcert nr. 3
Mayer Symfonie nr. 7 (Nederlandse première)

Hij brengt als kenner en liefhebber Beethovens Derde pianoconcert naar Amare. Hierin gaan piano en orkest een spannende dialoog aan, waarin ze elkaar uitdagen, ondersteunen en aanvullen. En de avond brengt nog meer expressie met de geweldige Zevende symfonie van de vergeten componist Emilie Mayer. Een echte ontdekking!

Beethoven, en zijn Derde Pianoconcert in het bijzonder, loopt als een rode draad door het leven van Brautigam. De donkere, broeierige textuur brengt de expressieve kracht van de piano naar een nieuw niveau, waarin Brautigam met authenticiteit zijn visie met orkest en publiek deelt. Vuur en passie, met een diepe emotionele reikwijdte – dit thema trekt dirigent Jan Willem de Vriend deze avond door met Emilie Mayers intrigerende Zevende symfonie. Een symfonie vol contrasten, van dramatisch en somber tot lyrisch en vrolijk, die in de romantische taal van Schumann en Brahms is geschreven. Een absolute must!

Garderobe en drankje 
Garderobe en een pauzedrankje zijn inbegrepen. Heeft het evenement geen pauze, dan ontvang je het drankje na afloop.  

Ooievaarspaskorting  
Houders van een Ooievaarspas krijgen 50% korting op de toegangsprijs van dit evenement. Om te boeken dienen wij de pas te registeren. Neem daarom contact op met ons bespreekbureau om kaarten te reserveren.   

Onderdeel van:
Symphonic Friday - Medium
Symphonic Friday - Extra Large
Toppianisten

Credits

Jan Willem de Vriend dirigent
Ronald Brautigam piano